16 °C Budapest

Jöhet a csekkáradat: minden elmaradt számlát kiküld a kukaholding

MTI
2019. március 27. 08:35

Rendeződni látszik a számlakáosz a kukaholdingnál, hamarosan tényleg csak egy számlát küldenek negyedévente az ügyfeleknek. A tervek szerint még a héten postára adják a 2017-ből és 2018-ból elmaradt számlákat.

Hamarosan negyedévente és csak egy számlát kapnak az ügyfelek az NHKV-tól, miután a társaság március végéig szinte teljesen ledolgozza az elmaradásokat - írja a Magyar Nemzet. Március végéig - néhány kisebb település kivételével - minden fennmaradt 2017-es és 2018-as számlát kiküld az ügyfeleknek az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. - tájékoztatta a lapot a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya.

Hozzátették: a hátralék döntő részének feldolgozása már az elmúlt év végén megtörtént, amikor két és fél millió számlalevelet küldött ki a köznyelvben kukaholdingnak nevezett társaság. A fizetési felszólítások összesen mintegy 21 milliárd forintról szóltak, és eddig körülbelül 3800-an éltek a kedvezményes és egyszerűsített eljárással igénybe vehető részletfizetési lehetőséggel.

Az NHKV eközben értékesíti azokat a vagyonelemeket, amelyek a hulladékról szóló törvény alapján a tulajdonába kerültek. A társaság az értékesítés legegyszerűbb, költséghatékony formáját, az árverezést választotta, az eljárás 2018-ban közel három és fél milliárd forint bevételt eredményezett a holdingnak.

Miután a közelmúltban Pankucsi Zoltán lett a cég igazgatósági elnöke, további lényegi személyi változás nem várható. A vállalat új szervezeti és működési szabályzatának kialakítása még tart, valamint a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámoló elkészítése is - közölték.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm