22 °C Budapest

Minden huszadik igénylő ellenőrzésre számíthat!

Pénzcentrum
2008. december 1. 09:15

Idén nagyságrendileg 1,8 millióan adtak be energiatámogatási kérelmet (gáz és távfűtésre), az uniós előírásoknak megfelelően ezek 5 %-át kötelező ellenőrizni. Az ellenőrzésről szóló értesítéseket folyamatosan küldik az érintettek számára. A jogosulatlanul felvett támogatásokat kamattal növelten kell visszafizetni, indokolt esetben 5-500 ezer forintig terjedő bírság is kiszabható - írja a Napi Gazdaság.

Az ellenőrzéseket a Magyar Államkincstár végzi, idén 90 ezren számíthatnak különösen a lakcím és a jövedelmi adatok felülvizsgálatára. Az elmúlt évben 18 ezer esetben szabtak ki bírságot 471 millió forint összegben, ebből 403 millió forintot fizettek be a Kincstárnak.

A fennmaradó összeget az APEH adók módjára hajtja be, a bírság pedig bekerül az energiatámogatási alapba. Az ellenőrök felhívják az igénylők figyelmét, hogy a kérelemben feltüntetett adatokat igazoló okiratokat két évig kell megőrizni.

A 2009-es energiatámogatási nyomtatványokat a jövő héten kezdik postázni, amit az új igénylők a kincstár honlapjáról is letölthetnek.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?