19 °C Budapest

Lakásmaffia-módszerek, azaz amikor a sértett is cinkos

Pénzcentrum
2008. október 28. 14:30

Az ORFK szerint a lakásmaffia-módszerrel történő bűncselekmények visszaszorulóban, sokan börtönben ülnek, a Kaptár-csoport jól működik. Az Országos Kriminológiai Intézet átfogó vizsgálata megállapítja, hogy sokszor az áldozat is hibás. Török-Szabó Erzsébet, a Sors-társak egyesület elnöke továbbra sem érzi az állam jó szándékát, hogy megszüntesse a bűncselekményeket, és az áldozatokat kárpótolják - írja az ingatlanmagazin.com.

Kaptár-csoport

Az ORFK sajtóosztályán tévedésnek minősítették azt a felvetésünket, hogy "lakásmaffiás" bűncselekményeket elkövetők nem kerültek a rács mögé. Hozzátették, hogy a BRFK Bűnügyi Főosztály II. Vagyonvédelmi Osztálya több száz ügyben fejezte be eredményesen a nyomozást, és jelentős számú ügyben már jogerős ítéletek is születtek. Ebben a bűncselekmény kategóriában a rendőrség szerint egyértelmű csökkenés tapasztalható. Az 1990-es évek végén jelent meg az ún. lakásmaffia-bűnözés, ami az ORFK szóhasználata szerint "minőségében új formájú bűnözést" jelent. Erre reagálva a rendőrség egy speciális egységet hozott létre 2001-ben, a BRFK keretein belül felállították az ún. KAPTÁR Nyomozócsoport ideiglenes egységet. A csoportot 2003. évben véglegesítették. Az egység a mai napon is létezik, a BRFK Bűnügyi Főosztály II. Vagyonvédelmi Osztályához tartozik.

Tovább a teljes cikkre...

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?