Nincs többé telefontámogatás?

Pénzcentrum
2008. április 28. 08:15

Május elsejével várhatóan megszűnik a lakossági vezetékestelefon-előfizetések támogatása, ugyanis az erről szóló rendelet hatálytalanítását már meg is kezdte a gazdasági és közlekedési minisztérium vezetője - írja a Napi Gazdaság.

Az uniós csatlakozás évében az akkor még Matáv elnevezést viselő szolgáltatónál 800 ezer szociális telefon-előfizetést tartottak nyilván, azonban a csatlakozás után ezt a konstrukciót az uniós jog miatt meg kellett szüntetni, ekkor lépett életbe az egységes támogatás, melyet ma már alig harmincezren igényelnek, noha erre is 195 millió forintot költ idén a gazdasági tárca.

A szociális támogatásokat a telefonszolgáltatóknak kellett könyvelni, ami egyhavi támogatással megegyező értékű többletköltséget okozott. Emellett a támogatás is versenytorzító hatású, ezért döntöttek annak megszüntetéséről. Egy másik ok, amely miatt így döntöttek, hogy a támogatás a rászorulók között is diszkriminál.

Mindez nem jelenti azt, hogy vége lenne a támogatásnak, ugyanis a gazdasági tárca ugyan megszünteti ezt a szociális támogatást, azonban lehet, hogy a konstrukció mégis tovább él majd, a hírek ugyanis arról szólnak, hogy a tárca hatékonyabb támogatási rendszer kialakítására kapott megbízást.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35