2 °C Budapest

Még időben vannak a telefontámogatást igénylők

Pénzcentrum
2007. február 2. 08:30

Február végéig lehet igényelni a havi ezer forint telefontámogatást. A jóváírás csak vezetékes előfizetéshez jár, kábel- vagy mobiltelefonra nem lehet kérni.

Azok igényelhetik a telefonszámla-csökkentő támogatást, akik fogyatékossági támogatásban, magasabb összegű családi pótlékban, rendszeres szociális segélyben, időskorúak járadékában és alanyi jogon járó ápolási díjban részesülők telefonszámlájából. Az igénylőknek a kérelmet a jogosultságot igazoló dokumentumokkal együtt február végéig kell eljuttatni a telefontársaságokhoz.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint évente mintegy harmincezren kérik a támogatást, így ez az államnak nagyjából 360 millió forintjába kerül. Ez azonban jóval kisebb az előző évek 5 milliárd forintot is meghaladó támogatásához képest. A rendszert azért kellett megváltoztatni, mert az állami támogatást sok jómódú ember is megrendelte, hogy hétvégi nyaralójának rezsijén spóroljon.

A rászorulók a szolgáltatást az egyetemes szolgáltatásba eső vezetékes-csomagokra igényelhetik, s ezek a legtöbb településen a távközlési szolgáltatók legolcsóbb csomagjai. Azonban a távközlési piacon zajló egyre élesebb verseny miatt a jogosultak egy részének lehetséges, hogy nem éri meg kihasználni a támogatást. Ugyanis a kábeltelefon-szolgáltatók előfizetési- és percdíjai gyakorta annyival alacsonyabbak, hogy még a támogatásnál is többet lehet megtakarítani.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?