Még időben vannak a telefontámogatást igénylők

Pénzcentrum
2007. február 2. 08:30

Február végéig lehet igényelni a havi ezer forint telefontámogatást. A jóváírás csak vezetékes előfizetéshez jár, kábel- vagy mobiltelefonra nem lehet kérni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Azok igényelhetik a telefonszámla-csökkentő támogatást, akik fogyatékossági támogatásban, magasabb összegű családi pótlékban, rendszeres szociális segélyben, időskorúak járadékában és alanyi jogon járó ápolási díjban részesülők telefonszámlájából. Az igénylőknek a kérelmet a jogosultságot igazoló dokumentumokkal együtt február végéig kell eljuttatni a telefontársaságokhoz.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint évente mintegy harmincezren kérik a támogatást, így ez az államnak nagyjából 360 millió forintjába kerül. Ez azonban jóval kisebb az előző évek 5 milliárd forintot is meghaladó támogatásához képest. A rendszert azért kellett megváltoztatni, mert az állami támogatást sok jómódú ember is megrendelte, hogy hétvégi nyaralójának rezsijén spóroljon.

A rászorulók a szolgáltatást az egyetemes szolgáltatásba eső vezetékes-csomagokra igényelhetik, s ezek a legtöbb településen a távközlési szolgáltatók legolcsóbb csomagjai. Azonban a távközlési piacon zajló egyre élesebb verseny miatt a jogosultak egy részének lehetséges, hogy nem éri meg kihasználni a támogatást. Ugyanis a kábeltelefon-szolgáltatók előfizetési- és percdíjai gyakorta annyival alacsonyabbak, hogy még a támogatásnál is többet lehet megtakarítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06