230 milliós nyaraló: fillérek egy ilyen szépségért...

Pénzcentrum
2008. február 8. 14:00

Svájcban különösen vonzó lehet az alacsony bűnözési ráta, az alacsony adószint, illetve az is, hogy ebben az országban már 1515 óta nem volt háború. Sok brit különösen kedveli a svájci ingatlanokat, mivel így biztosítva van a gyerekeknek a síelési lehetőség, de arra is jó ha valakinek sok pénze van, hogy megtöbbszörözze azt...

A svájci ingatlanok jó befektetésnek is számítanak. Az elmúlt öt évben ugyanis az árak közel 40 százalékkal emelkedtek, és a folyamat, ugyan lassulni látszik a külföldi érdeklődés növekedése ellenére, továbbra is folytatódik. Egy 2006-ban 450 ezer (74,2 millió forint) svájci frankért vásárolt három hálószobás faház ma közel 600 ezret (98,9 millió forint) ér. Ráadásul egész évben ki lehet adni a nagy érdeklődés miatt, télen 2 500 - 4 200 (412 - 692 ezer forint), nyáron pedig 800 - 1 000 svájci frankért (132 - 165 ezer forint).


Timesonline.com
Egy Svájcban levő faház hívó szavát nem lehet kétségbe vonni. Mindössze 90 percnyi autóútra Genevától található Les Collons, egy 1 800 méter magasan, ahol jelenleg is folynak az építkezések. A készülő ingatlanokból kitűnő hegyi kilátás nyílik a környékre. Az építkezés a legjobb minőségben folyik, de a standard konyha és a berendezési tárgyak tűnhetnek úgy, hogy a fizetett árnak nem megfelelőek. Valószínűleg emiatt is, a vevőket általában arra buzdítják, hogy maguk válasszák ki a lakás berendezéseit.

A leendő vásárlóknak lehetőségük van arra is, hogy egy mintalakásban megtekintsék a kiszemelt ingatlant. A 20 5 hálószobás faház mindössze 200 méterre van a sílifttől, de a tervek szerint csak egy év múlva lesz kész, vagyis 2009-ben. A faházak 3 különböző design szerint készülnek, és a legolcsóbb is 1 395 ezer svájci frankba (230 millió forint) kerül.

Svájc ezek alapján nagyon jó befektetési lehetőségnek tűnik azoknak, akik megengedhetnek maguknak egy több tíz millióba kerülő ingatlant. Emellett a tőkenyereségadó 30-ról 14 százalékra csökkent 10 év után.

Bár azért van egy dolog, ami a külföldi vásárlók útjában áll, a bonyolult svájci ingatlanszabályozás. Vannak ugyanis szabályok nemzeti szinten, még több szabály van a 26 kanton szintjén, és további szabályokkal találkozhatunk az önkormányzatoknál is. A külföldiekre vonatkozó szabályokon már lazítottak, de azt is csak az unió nyomására.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Svájc bizonyos területein csakis állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők vagy svájci állampolgárok vásárolhatnak ingatlanokat, de a döntéshozók a moratórium alá eső területeken is maximalizálták a külföldiek részére értékesíthető ingatlanok számát 1500 darabban.

A korlátozás célja az üdülőövezetekre vonatkozó fejlesztési hullám korlátok közé szorítása, a szigorításokon keresztül ugyanis lehetővé válik a csupán a téli szezonban megelevenedő szellemfalvak kialakulása. A fejlesztések szaporodásának korlátozása emellett hozzájárul a természeti környezet megőrzéséhez, védelméhez is, így ha sikerül megvalósítani, és még pénz is áll a rendelkezésünkre, nem érdemes elszalasztani egy svájci faház megvételének lehetőségét.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem