5 °C Budapest

Minden nappal drágább a lakás! Mennyi az annyi?

Pénzcentrum
2007. március 19. 13:00

Érdekes kutatási eredményeket tett közzé Nagy-Britanniában a Rightmove, mely a szigetország ingatlanpiacával kapcsolatban még a napi áremelkedés átlagos mértékét is számszerűsítette.

Az Egyesült Királyságban az ingatlanárak márciusban év/év alapon átlagosan 12,2%-kal voltak magasabbak mint egy évvel ezelőtt, mely szakértők szerint annak a jele, hogy az emelkedő kamatok hatását túlkompenzálja a krónikus lakáshiány.

Ezzel a megállapítással némileg ellentétes véleményt hallhattunk az EFMA amszterdami konferenciáján, ahol megtudhattuk, hogy a brit ingatlanpiaci keresletet gyakorlatilag a befektetési, bérbeadási céllal vásárlók tartják fenn, az első lakásukat megvenni szándékozók ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak.

Egy tipikus angol és walesi otthon ára februárról márciusra egyetlen hónap alatt 3381 fonttal emelkedett, a napi átlagos áremelkedés mértéke pedig 68 fontra (mintegy 25 ezer forintra) tehető éves szinten.

Az éves inflációs trendben továbbra is élenjár London, ahol év/év alapon 21,8%-os a drágulás mértéke. Az áremelkedés tükrében több szakértő is indokoltnak tartja, hogy az örökösödési illeték jelenlegi 300 ezer fontos küszöbét 460 ezer körüli szintre emeljék, hogy kövesse a piaci változásokat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?