Közszolgák a korrupciós botrányban - a számokat látva leesett az állunk!

Pénzcentrum
2007. február 19. 06:50

Nem kevesebb mint 415 minisztériumi hivatalnoknak és építési vállalkozásnál dolgozó alkalmazottnak kell majd a kínai bíróság előtt felelnie tetteiért a kínai ingatlan szektort érintő korrupciós perben.

Az érintettek 86 százaléka minisztériumi alkalmazott, akiket azzal vádolnak, hogy kenőpénzt fogadtak el építési vállalkozóktól, összejátszásukkal súlyos károkat okozva a kínai államnak.

Wang Guangtao, a kínai kormány építésügyi minisztere azt nyilatkozta, hogy a hivatalnokok és az üzleti szféra összefonódása, valamint a hatalommal való visszaélés aránytalanságok kialakulásához vezetett, súlyos problémákat okozva az ingatlanszektorban. Azonban nem adott további információt az érintettek köréről.

Wang elmondta, hogy az Építésügy Minisztérium az idei évre prioritást élvező feladatai között tartja számon az ingatlanszektorban uralkodó káosz felszámolását és az összefonódások megszüntetését.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?