1 °C Budapest

Gázártámogatás: az igénylőlap titkai

Pénzcentrum
2006. december 27. 06:00

Már jövő februárban a megítélt támogatással csökkentett gáz- illetve távhőszámlát kapja kézhez az a fogyasztó, aki december 31-ig visszaküldi a Magyar Államkincstárnak a támogatási igénylőlapokat. Az igénylőlaphoz nem szükséges jövedelemigazolást csatolni, de nyilatkozni kell a keresetről, és be kell mutatni az utolsó elszámolási időszak számlamásolatát is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A kitöltött adatlapokat, a csomagban található boríték segítségével, a Magyar Államkincstárnak kell eljuttatni, ahol folyamatos a beérkező igénylések feldolgozása, így a decemberben jelentkezőknek akár már a februári számláját is csökkentheti a megítélt támogatás.


A jövő év elejétől nem kell választani a gáz- és a távhőtámogatás között: ugyanarra a lakásra mindkettőt lehet igényelni, két adatlap kitöltésével.


"A gáz- és távhőtámogatás ezentúl tehát nem alanyi jogon, hanem rászorultsági alapon jár, a támogatást pedig igényelni kell" -mondta el az MTI-nek Danks Emese, kormányszóvivő.


A kormány döntése alapján 2007. január 1-jétől azok a gáz- illetve távhő-fogyasztók jogosultak a támogatásra, akik a gázt, a távhőt háztartási célra használják, és a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum három és félszeresét.


Az öregségi nyugdíjminimum 2007. január 1-jétől 26.830 forint, a három és félszerese pedig 93.905 forint. Azok akik elakadnak az igénylőlap kitöltésében, 200 helyszínen személyesen is segítséget kaphatnak és probléma esetén éjjel-nappal hívhatják a 189-es zöld számot.


Emellett az ország területén lévő 174 munkaügyi kirendeltség bármelyikéhez fordulhatnak, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 29 megyei igazgatóságához is. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról (www.szmm.gov.hu) továbbra is letölthető az adatlap, a kitöltési útmutató, valamint a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok.


Az igénylőknek a kitöltött adatlapot a Magyar Államkincstár lakóhely szerinti igazgatóságához kell eljuttatniuk, ezek címlistája szintén megtalálható a szociális és munkaügyi tárca honlapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20