Gázártámogatás: az igénylőlap titkai

Pénzcentrum
2006. december 27. 06:00

Már jövő februárban a megítélt támogatással csökkentett gáz- illetve távhőszámlát kapja kézhez az a fogyasztó, aki december 31-ig visszaküldi a Magyar Államkincstárnak a támogatási igénylőlapokat. Az igénylőlaphoz nem szükséges jövedelemigazolást csatolni, de nyilatkozni kell a keresetről, és be kell mutatni az utolsó elszámolási időszak számlamásolatát is.

A kitöltött adatlapokat, a csomagban található boríték segítségével, a Magyar Államkincstárnak kell eljuttatni, ahol folyamatos a beérkező igénylések feldolgozása, így a decemberben jelentkezőknek akár már a februári számláját is csökkentheti a megítélt támogatás.


A jövő év elejétől nem kell választani a gáz- és a távhőtámogatás között: ugyanarra a lakásra mindkettőt lehet igényelni, két adatlap kitöltésével.


"A gáz- és távhőtámogatás ezentúl tehát nem alanyi jogon, hanem rászorultsági alapon jár, a támogatást pedig igényelni kell" -mondta el az MTI-nek Danks Emese, kormányszóvivő.


A kormány döntése alapján 2007. január 1-jétől azok a gáz- illetve távhő-fogyasztók jogosultak a támogatásra, akik a gázt, a távhőt háztartási célra használják, és a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum három és félszeresét.


Az öregségi nyugdíjminimum 2007. január 1-jétől 26.830 forint, a három és félszerese pedig 93.905 forint. Azok akik elakadnak az igénylőlap kitöltésében, 200 helyszínen személyesen is segítséget kaphatnak és probléma esetén éjjel-nappal hívhatják a 189-es zöld számot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Emellett az ország területén lévő 174 munkaügyi kirendeltség bármelyikéhez fordulhatnak, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 29 megyei igazgatóságához is. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról (www.szmm.gov.hu) továbbra is letölthető az adatlap, a kitöltési útmutató, valamint a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok.


Az igénylőknek a kitöltött adatlapot a Magyar Államkincstár lakóhely szerinti igazgatóságához kell eljuttatniuk, ezek címlistája szintén megtalálható a szociális és munkaügyi tárca honlapján.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?