Gázártámogatás: az igénylőlap titkai

Pénzcentrum
2006. december 27. 06:00

Már jövő februárban a megítélt támogatással csökkentett gáz- illetve távhőszámlát kapja kézhez az a fogyasztó, aki december 31-ig visszaküldi a Magyar Államkincstárnak a támogatási igénylőlapokat. Az igénylőlaphoz nem szükséges jövedelemigazolást csatolni, de nyilatkozni kell a keresetről, és be kell mutatni az utolsó elszámolási időszak számlamásolatát is.

A kitöltött adatlapokat, a csomagban található boríték segítségével, a Magyar Államkincstárnak kell eljuttatni, ahol folyamatos a beérkező igénylések feldolgozása, így a decemberben jelentkezőknek akár már a februári számláját is csökkentheti a megítélt támogatás.


A jövő év elejétől nem kell választani a gáz- és a távhőtámogatás között: ugyanarra a lakásra mindkettőt lehet igényelni, két adatlap kitöltésével.


"A gáz- és távhőtámogatás ezentúl tehát nem alanyi jogon, hanem rászorultsági alapon jár, a támogatást pedig igényelni kell" -mondta el az MTI-nek Danks Emese, kormányszóvivő.


A kormány döntése alapján 2007. január 1-jétől azok a gáz- illetve távhő-fogyasztók jogosultak a támogatásra, akik a gázt, a távhőt háztartási célra használják, és a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum három és félszeresét.


Az öregségi nyugdíjminimum 2007. január 1-jétől 26.830 forint, a három és félszerese pedig 93.905 forint. Azok akik elakadnak az igénylőlap kitöltésében, 200 helyszínen személyesen is segítséget kaphatnak és probléma esetén éjjel-nappal hívhatják a 189-es zöld számot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Emellett az ország területén lévő 174 munkaügyi kirendeltség bármelyikéhez fordulhatnak, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 29 megyei igazgatóságához is. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról (www.szmm.gov.hu) továbbra is letölthető az adatlap, a kitöltési útmutató, valamint a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok.


Az igénylőknek a kitöltött adatlapot a Magyar Államkincstár lakóhely szerinti igazgatóságához kell eljuttatniuk, ezek címlistája szintén megtalálható a szociális és munkaügyi tárca honlapján.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem