19 °C Budapest
Female teacher is marking exam papers in classroom

Nem sikerült megegyezni a tanárok béréről: polgári engedetlenséggel indult a tanév

2022. szeptember 1. 10:15

Miután nem sikerült megegyezésre jutnia a kormánynak és a pedagógus szakszervezeteknek a tanárok béréről, szeptember elsején polgári engedetlenségi akcióba kezdtek a budapesti Vörösmarty Gimnázium és a és a Széchenyi István Kéttannyelvű Általános Iskola tanárai – írta meg a Népszava.

Nem vették fel a munkát szeptember 1-én a Vörösmarty Gimnázium és a Széchenyi István Kéttannyelvű Általános Iskola tanárai, miután a pedagógus szakszervezeteknek és a kormánynak továbbra se sikerült megegyezni a béremelésről.

A Széchenyi tanárai már korábban bejelentették, hogy munkabeszüntetésre készülnek. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete információi szerint ennek az lett az eredménye, hogy a tankerülettől recessziókkal fenyegették meg őket.

Fenyegetések továbbra is vannak, de 12-en úgy döntöttünk, továbbra is vállaljuk a polgári engedetlenséget

– mondta el Czédly Mariann, az iskola egyik tanára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár kedden egy szakszervezetnek írt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy a polgári engedetlenség a hatályos jogban ismeretlen tiltakozási eszköz, ami szerinte csak a diákokat ösztönzi arra, hogy a későbbiekben jogsértést kövessenek el.

A Tanítanék Mozgalom szeptember 5-től, hétfőtől tervez szervezett polgári engedetlenséget. Törley Katalin, a mozgalom képviselője szerint többek között a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium több tanára is arra készül, hogy csatlakozzon a megmozduláshoz. Ezen felül pedig a szakszervezetek a jogi korlátok ellenére is országos sztrájkot hírdetnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?