2020. augusztus 8. szombat László

Szomorú valóság: 10-ből 4 nyugdíjas magyar nő él ma így


Magyarországon a nők 44 százaléka él egyedül, amely a 6. legmagasabb arány Európában. A pandémiás helyzet miatt pedig csak még jobban elszigetelődtek a többségi társadalomtól.

Az Európai Unió országaiban a fiatal és a középkorú férfiak és nők (15-64 év között) nagyjából azonos arányban élnek egyedül: 19 százalékban. Párban a férfiak 48, míg a nők 51 százaléka él.

Szakadéknyi különbség van azonban az előbbi korcsoport és az idősek között: az európai országokban 10 nőből 4 egyedül él, míg a 64 évnél idősebb férfiak esetében ez az arány mindössze 19 százalék - derül ki az Eurostat adatsorából.

Ezekre az egyedül élő idős emberekre már csak azért is figyelni kell, hiszen ők most nehéz helyzetben vannak, a magány nagyon gyakran elszigetelődéssel jár együtt, pláne pandémiás helyzetben. 


Lettországban él a legtöbb magányos idős nő (49%), arányuk Észtországban (26%) és Belgiumban (28%), Spanyolországban és Cipruson (mindkettő 31%), Portugáliában (32%) és Dániában (33%) a legalacsonyabb.

Magyarországon a nők 44 százaléka él egyedül, amely a 6. legmagasabb arány Európában. A férfiak esetében ez a szám 21 százalék.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.