4 °C Budapest

Kombinált betét az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programjában

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 17:02

Tovább szélesíti komplex, minden időtávra és ügyfélszegmensre kiterjedő megtakarítási termékpalettáját a legnagyobb hazai hitelintézet: az egyösszegű bankbetét és a lakás-előtakarékossági számla előnyeit egyesítve, kombinált betételhelyezési lehetőséget kínál 2007. augusztus 6-ától. A BetétDuó elnevezésű konstrukcióval a hosszú távú megtakarításokat kívánja ösztönözni az OTP Bank.

A fix címletű bankbetétbe egy összegben elhelyezett 500 000 forint, 1 000 000 forint, 1 500 000 forint vagy 2 000 000 forint összeg 96 hónap alatt havi részletekben az OTP Lakástakaréknál nyitott lakás-előtakarékossági számlára kerül, majd a 100. hónapban az állami támogatással és a kamatokkal növelten visszakerül a betétszámlára, amely jogfolytonosan lakossági megtakarítási számlává alakul át. A betét kamata a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 0,50%, ami jelenleg 7,25%, az előtakarékossági számla kamata pedig fix évi 3,00%. A lakás-előtakarékossági számlára kerülő befektetéseknél 30%-os, legfeljebb évi 72 000 forint állami támogatás vehető igénybe, és a hozam e része után nem kell kamatadót fizetni.

A kombinált betét bevezetése mellett az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programja továbbra is kedvező befektetési lehetőségeket nyújt a forintban, illetve devizában megtakarítók számára egyaránt. Az augusztus 14-ig tartó betétlekötési akciók keretében az a befektető, aki legalább 100 000 forinttal növeli a 2007. július 13-i megtakarítási állományát, 2 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel helyezhet el betétet a banknál. Az elérhető maximális betéti kamat évi 8,00%. Ugyancsak augusztus 14-ig tart az OTP Bank új, 3 hónapos betétlekötési akciója, amelyben 3 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni. A minimális betétnagyság 50 000 forint, az elérhető legnagyobb betéti kamat ebben a 3 hónapos betéti konstrukcióban évi 6,50%.

Mindezek mellett lehetőség van EUR és USD akciós lekötött betét elhelyezésére is. A 6 hónapos futamidejű USD akciós lekötött betét kamata 5,00%, a szintén 6 hónapos futamidejű EUR akciós lekötött betét kamata 3,70%. Ráadásként az OTP Bank 3 hónapon keresztül elengedi a számlavezetési díjat az új devizaszámla nyitásoknál. A bank emellett 50%-os díjkedvezményt nyújt valamennyi lakossági devizaszámla számlavezetési díjából, amennyiben az ügyfél megbízást ad devizaszámlája számlavezetési díjának forint folyószámlájáról történő kiegyenlítésére.

Az OTP Banknál szeptember 14-ig újra megvásárolható a 2 hónapos, 12%-os éves kamatozású akciós betétet és tőkevédett befektetési alapot is tartalmazó megtakarítási csomag. A HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomag a közelmúltban nagy sikerrel forgalmazott hasonló termékajánlathoz képest plusz egy befektetési alapot tartalmaz. A korábbi, június 4-étől július 13-ig tartó értékesítés bizonyította a konstrukció sikerét, hiszen a befektetési alapban csaknem 20 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek. A befektetők elvárásaihoz igazodva az OTP HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomagban az ügyfelek két befektetési alap közül választhatnak: a 3,25 év futamidejű tőke- és hozamvédett OTP Alfa IV. Alap és/vagy a rövidebb, 1,5 év futamidejű tőkevédett OTP OsztalékCsúcs I. Alap vásárlása mellett lehetőségük nyílik a 12%-os éves kamatozású 2 hónapos akciós betétbe történő lekötésre. Az OTP HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomag tehát biztonságos befektetést nyújt és egyben magas hozam elérését is biztosítja. A kiemelkedő, évi 12%-os kamatozású, 2 hónapos betétlekötés feltétele az OTP Alfa IV. és/vagy az OTP OsztalékCsúcs I. Alapban összesen legalább 300 000 forint, de legalább a betétlekötés összegével megegyező össznévértékű befektetési jegy jegyzése, valamint az OTP Banknál elhelyezett megtakarítások 2007. július 13-i állományának legalább 300 000 forinttal történő növelése.

Ezenkívül a bank megkezdte az OTP-DWS Fejlődő Piaci Részvény Alap folyamatos forgalmazását, ami szintén vonzó ajánlat azok számára, akik hosszabb távra szeretnének megtakarítani. További kedvezményként augusztusban a bank ügyfelei díjmentesen vásárolhatják meg a nyilvános, nyíltvégű, határozatlan futamidejű OTP alapokat. A kamatadómentesen, részletekben történő betételhelyezési igények kielégítése és ösztönzése érdekében 2007. augusztus 31-éig minden új OTP Lakástakarék szerződés 25%-kal csökkentett számlanyitási díjjal köthető meg.

Az OTP Csoport ügyfélbetét-állományán belül továbbra is meghatározó részt képvisel a lakossági szegmens, 2007. március 31-én a teljes, 4 345 milliárd forintnyi állomány 68,2%-a, azaz 2 965 milliárd forint származott lakossági ügyfelektől.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 10. 06:27
Ilyen jó éve az értékalapú részvényeknek a növekedési részvényekhez képest utoljára 2000-ben volt, a...
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?