13 °C Budapest

Kombinált betét az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programjában

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 17:02

Tovább szélesíti komplex, minden időtávra és ügyfélszegmensre kiterjedő megtakarítási termékpalettáját a legnagyobb hazai hitelintézet: az egyösszegű bankbetét és a lakás-előtakarékossági számla előnyeit egyesítve, kombinált betételhelyezési lehetőséget kínál 2007. augusztus 6-ától. A BetétDuó elnevezésű konstrukcióval a hosszú távú megtakarításokat kívánja ösztönözni az OTP Bank.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A fix címletű bankbetétbe egy összegben elhelyezett 500 000 forint, 1 000 000 forint, 1 500 000 forint vagy 2 000 000 forint összeg 96 hónap alatt havi részletekben az OTP Lakástakaréknál nyitott lakás-előtakarékossági számlára kerül, majd a 100. hónapban az állami támogatással és a kamatokkal növelten visszakerül a betétszámlára, amely jogfolytonosan lakossági megtakarítási számlává alakul át. A betét kamata a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 0,50%, ami jelenleg 7,25%, az előtakarékossági számla kamata pedig fix évi 3,00%. A lakás-előtakarékossági számlára kerülő befektetéseknél 30%-os, legfeljebb évi 72 000 forint állami támogatás vehető igénybe, és a hozam e része után nem kell kamatadót fizetni.

A kombinált betét bevezetése mellett az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programja továbbra is kedvező befektetési lehetőségeket nyújt a forintban, illetve devizában megtakarítók számára egyaránt. Az augusztus 14-ig tartó betétlekötési akciók keretében az a befektető, aki legalább 100 000 forinttal növeli a 2007. július 13-i megtakarítási állományát, 2 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel helyezhet el betétet a banknál. Az elérhető maximális betéti kamat évi 8,00%. Ugyancsak augusztus 14-ig tart az OTP Bank új, 3 hónapos betétlekötési akciója, amelyben 3 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni. A minimális betétnagyság 50 000 forint, az elérhető legnagyobb betéti kamat ebben a 3 hónapos betéti konstrukcióban évi 6,50%.

Mindezek mellett lehetőség van EUR és USD akciós lekötött betét elhelyezésére is. A 6 hónapos futamidejű USD akciós lekötött betét kamata 5,00%, a szintén 6 hónapos futamidejű EUR akciós lekötött betét kamata 3,70%. Ráadásként az OTP Bank 3 hónapon keresztül elengedi a számlavezetési díjat az új devizaszámla nyitásoknál. A bank emellett 50%-os díjkedvezményt nyújt valamennyi lakossági devizaszámla számlavezetési díjából, amennyiben az ügyfél megbízást ad devizaszámlája számlavezetési díjának forint folyószámlájáról történő kiegyenlítésére.

Az OTP Banknál szeptember 14-ig újra megvásárolható a 2 hónapos, 12%-os éves kamatozású akciós betétet és tőkevédett befektetési alapot is tartalmazó megtakarítási csomag. A HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomag a közelmúltban nagy sikerrel forgalmazott hasonló termékajánlathoz képest plusz egy befektetési alapot tartalmaz. A korábbi, június 4-étől július 13-ig tartó értékesítés bizonyította a konstrukció sikerét, hiszen a befektetési alapban csaknem 20 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek. A befektetők elvárásaihoz igazodva az OTP HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomagban az ügyfelek két befektetési alap közül választhatnak: a 3,25 év futamidejű tőke- és hozamvédett OTP Alfa IV. Alap és/vagy a rövidebb, 1,5 év futamidejű tőkevédett OTP OsztalékCsúcs I. Alap vásárlása mellett lehetőségük nyílik a 12%-os éves kamatozású 2 hónapos akciós betétbe történő lekötésre. Az OTP HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomag tehát biztonságos befektetést nyújt és egyben magas hozam elérését is biztosítja. A kiemelkedő, évi 12%-os kamatozású, 2 hónapos betétlekötés feltétele az OTP Alfa IV. és/vagy az OTP OsztalékCsúcs I. Alapban összesen legalább 300 000 forint, de legalább a betétlekötés összegével megegyező össznévértékű befektetési jegy jegyzése, valamint az OTP Banknál elhelyezett megtakarítások 2007. július 13-i állományának legalább 300 000 forinttal történő növelése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezenkívül a bank megkezdte az OTP-DWS Fejlődő Piaci Részvény Alap folyamatos forgalmazását, ami szintén vonzó ajánlat azok számára, akik hosszabb távra szeretnének megtakarítani. További kedvezményként augusztusban a bank ügyfelei díjmentesen vásárolhatják meg a nyilvános, nyíltvégű, határozatlan futamidejű OTP alapokat. A kamatadómentesen, részletekben történő betételhelyezési igények kielégítése és ösztönzése érdekében 2007. augusztus 31-éig minden új OTP Lakástakarék szerződés 25%-kal csökkentett számlanyitási díjjal köthető meg.

Az OTP Csoport ügyfélbetét-állományán belül továbbra is meghatározó részt képvisel a lakossági szegmens, 2007. március 31-én a teljes, 4 345 milliárd forintnyi állomány 68,2%-a, azaz 2 965 milliárd forint származott lakossági ügyfelektől.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?