8 °C Budapest

Kombinált betét az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programjában

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 17:02

Tovább szélesíti komplex, minden időtávra és ügyfélszegmensre kiterjedő megtakarítási termékpalettáját a legnagyobb hazai hitelintézet: az egyösszegű bankbetét és a lakás-előtakarékossági számla előnyeit egyesítve, kombinált betételhelyezési lehetőséget kínál 2007. augusztus 6-ától. A BetétDuó elnevezésű konstrukcióval a hosszú távú megtakarításokat kívánja ösztönözni az OTP Bank.

A fix címletű bankbetétbe egy összegben elhelyezett 500 000 forint, 1 000 000 forint, 1 500 000 forint vagy 2 000 000 forint összeg 96 hónap alatt havi részletekben az OTP Lakástakaréknál nyitott lakás-előtakarékossági számlára kerül, majd a 100. hónapban az állami támogatással és a kamatokkal növelten visszakerül a betétszámlára, amely jogfolytonosan lakossági megtakarítási számlává alakul át. A betét kamata a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 0,50%, ami jelenleg 7,25%, az előtakarékossági számla kamata pedig fix évi 3,00%. A lakás-előtakarékossági számlára kerülő befektetéseknél 30%-os, legfeljebb évi 72 000 forint állami támogatás vehető igénybe, és a hozam e része után nem kell kamatadót fizetni.

A kombinált betét bevezetése mellett az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programja továbbra is kedvező befektetési lehetőségeket nyújt a forintban, illetve devizában megtakarítók számára egyaránt. Az augusztus 14-ig tartó betétlekötési akciók keretében az a befektető, aki legalább 100 000 forinttal növeli a 2007. július 13-i megtakarítási állományát, 2 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel helyezhet el betétet a banknál. Az elérhető maximális betéti kamat évi 8,00%. Ugyancsak augusztus 14-ig tart az OTP Bank új, 3 hónapos betétlekötési akciója, amelyben 3 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni. A minimális betétnagyság 50 000 forint, az elérhető legnagyobb betéti kamat ebben a 3 hónapos betéti konstrukcióban évi 6,50%.

Mindezek mellett lehetőség van EUR és USD akciós lekötött betét elhelyezésére is. A 6 hónapos futamidejű USD akciós lekötött betét kamata 5,00%, a szintén 6 hónapos futamidejű EUR akciós lekötött betét kamata 3,70%. Ráadásként az OTP Bank 3 hónapon keresztül elengedi a számlavezetési díjat az új devizaszámla nyitásoknál. A bank emellett 50%-os díjkedvezményt nyújt valamennyi lakossági devizaszámla számlavezetési díjából, amennyiben az ügyfél megbízást ad devizaszámlája számlavezetési díjának forint folyószámlájáról történő kiegyenlítésére.

Az OTP Banknál szeptember 14-ig újra megvásárolható a 2 hónapos, 12%-os éves kamatozású akciós betétet és tőkevédett befektetési alapot is tartalmazó megtakarítási csomag. A HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomag a közelmúltban nagy sikerrel forgalmazott hasonló termékajánlathoz képest plusz egy befektetési alapot tartalmaz. A korábbi, június 4-étől július 13-ig tartó értékesítés bizonyította a konstrukció sikerét, hiszen a befektetési alapban csaknem 20 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek. A befektetők elvárásaihoz igazodva az OTP HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomagban az ügyfelek két befektetési alap közül választhatnak: a 3,25 év futamidejű tőke- és hozamvédett OTP Alfa IV. Alap és/vagy a rövidebb, 1,5 év futamidejű tőkevédett OTP OsztalékCsúcs I. Alap vásárlása mellett lehetőségük nyílik a 12%-os éves kamatozású 2 hónapos akciós betétbe történő lekötésre. Az OTP HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomag tehát biztonságos befektetést nyújt és egyben magas hozam elérését is biztosítja. A kiemelkedő, évi 12%-os kamatozású, 2 hónapos betétlekötés feltétele az OTP Alfa IV. és/vagy az OTP OsztalékCsúcs I. Alapban összesen legalább 300 000 forint, de legalább a betétlekötés összegével megegyező össznévértékű befektetési jegy jegyzése, valamint az OTP Banknál elhelyezett megtakarítások 2007. július 13-i állományának legalább 300 000 forinttal történő növelése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezenkívül a bank megkezdte az OTP-DWS Fejlődő Piaci Részvény Alap folyamatos forgalmazását, ami szintén vonzó ajánlat azok számára, akik hosszabb távra szeretnének megtakarítani. További kedvezményként augusztusban a bank ügyfelei díjmentesen vásárolhatják meg a nyilvános, nyíltvégű, határozatlan futamidejű OTP alapokat. A kamatadómentesen, részletekben történő betételhelyezési igények kielégítése és ösztönzése érdekében 2007. augusztus 31-éig minden új OTP Lakástakarék szerződés 25%-kal csökkentett számlanyitási díjjal köthető meg.

Az OTP Csoport ügyfélbetét-állományán belül továbbra is meghatározó részt képvisel a lakossági szegmens, 2007. március 31-én a teljes, 4 345 milliárd forintnyi állomány 68,2%-a, azaz 2 965 milliárd forint származott lakossági ügyfelektől.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem