Már nem jó "üzlet" az önkéntes pénztár, fektessünk befektetési jegybe

Pénzcentrum
2006. június 10. 17:34

A munkáltató által a dolgozó javára az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történt befizetés eddig a minimálbér havi összegéig (illetve több pénztárnál annak 130%-áig) volt adómentes, 2007-től viszont csak a minimálbér 20% lesz. A fenti rossz hírek mellett azonban a megtakarítások szempontjából némi pozitív vonása is van az intézkedéscsomagnak. Igaz, hogy a munka és tőkejövedelmek közötti

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A munkáltató által a dolgozó javára az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történt befizetés eddig a minimálbér havi összegéig (illetve több pénztárnál annak 130%-áig) volt adómentes, 2007-től viszont csak a minimálbér 20% lesz.

A fenti rossz hírek mellett azonban a megtakarítások szempontjából némi pozitív vonása is van az intézkedéscsomagnak. Igaz, hogy a munka és tőkejövedelmek közötti igazságosabb közteherviselés biztosítása érdekében a korábban tervezettnél hamarabb kerül bevezetésre a kamat és a tőzsdei árfolyamnyereség adója, de a hosszútávú állampapírban és befektetési jegyben lévő megtakarítások mentesülnek az adó megfizetése alól.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?