2 °C Budapest

Ön elégedett a biztosítójával?

Pénzcentrum
2006. május 10. 16:15

A Generali-Providencia Zrt. 2003-ben készíttetett először átfogó ügyfél-elégedettségi kutatást a biztosító és konkurenseinek megítéléséről. Akkor a menedzsment úgy határozott, hogy a piaccal való valamennyi érintkezési felületen időről időre mérni kívánják ügyfeleik véleményét. A Cognative Piac- és Közvéleménykutató Kft. által készített legutóbbi, 2005 végén végzett kutatás eredménye az elmúlt napokban vált ismertté.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kutatásból kiderül, hogy a magyarországi nagy biztosítóknál az ügyfél-megtartó képesség és az ügyfelek a biztosítók szolgáltatásaival szembeni elégedettsége az előző időszakhoz képest jelentősen javult. A kutatás alapján a Generali-Providencia Zrt. ügyfeleinek 40%-a elkötelezett a társaság iránt.

A biztosítók ügyfelei a piacon működő társaságok által nyújtott szolgáltatások egyes dimenzióit átlagosra értékelték. A kutatás adatai szerint a szolgáltatás dimenziók közül a kárkifizetés, a kárrendezés, valamint a telefonos ügyfélszolgálat minősége a legfontosabb. Papp-Váry Borbála, a Generali kommunikációs vezetője a kutatás alapján kiemelte, hogy épp a megbízhatóság és a szolgáltatások magas színvonala lehet az alapja a Generali-Providencia ügyfélmegtartó-képességének.

Ehhez kapcsolódik, hogy a Generali ügyfelei a biztosítási üzletkötők szakmai tájékoztatásával és megbízhatóságával elégedettebbek, mint a konkurensek biztosítottjai. A megkérdezettek külön kiemelték, hogy Generali partnerként kezeli ügyfeleit a kárrendezés során. Ezen belül a Generali ügyfelei a személyes ügyfélszolgálat teljesítményével különösen elégedettek, amely Papp-Váry szerint megerősíti a Generali arra vonatkozó elkötelezettségét, hogy az összes ügyfélkapcsolati csatorna mellett fenntartsa és továbbfejlessze országos lefedettségű személyes ügyfélszolgálati hálózatát.

A megkérdezettek a Generali call centerén keresztül bejelentkező ügyintézők szakmai felkészültségét (csakúgy, mint a személyes ügyfélszolgálat esetén) átlag felettinek ítélték, bár a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül ügyintézés gyorsaságáról elhangzott több elmarasztaló vélemény is. Az összes megkérdezett válaszaiból az is kiderült, hogy az ígért biztosítási szolgáltatás jobb arányban áll a fizetett díjakkal a Generali-Providencia Zrt-nél, mint saját ügyfeleik megítélésében a versenytársaknál. A megkérdezettek véleménye szerint a Generali a versenytársaihoz képest az ügyfelek igényeinek jobban megfelelő biztosítást nyújt, jobban törekszik az újításokra.

A kutatás rámutat arra, hogy a nagy biztosítók 2003-hoz képest ügyfél-központúbbá váltak: a károk rendezésének időtartama kedvezőbbé vált, valamint az ügyfélszolgálatok munkatársai is rövidebb időn belül intézik el az ügyeket. Emellett viszont a biztosítási feltételek megfogalmazása bonyolultabb és kevésbé érthetőbb lett. Ezen a területen a piaci szereplők teljesítménye csupán átlagos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?