17 °C Budapest

Színt vallott a magyar sztárzenekar frontembere: rezsire kellett a koncertpénz

2019. február 9. 15:55

Azt, hogy Magyarország legnagyobb, leghíresebb zenészei mennyiért vállalnak fellépéséket homály övezi. Időről-időre napvilágot látnak azonban olyan információk, amelyektől leesik az ember álla. A Magna Cum Laude például 2018-as információk szerint egy 90 perces fellépésért 2 850 000 forintot kért, pedig a frontember saját bevallása szerint korábban volt, hogy azért mentek el valahova koncertezni, hogy a tagok egyáltalán ki tudják fizetni a villanyszámláikat.

(...) sok feszültség adódott köztünk a pénztelenségből is (...) Voltak bulik, amiket csak azért vállaltunk, hogy be tudjuk fizetni a villanyszámláinkat

- számolt be a Magna Cum Laude nehézségeiről Mező Misi a Hot magazinnak. Az énekes azt is elmesélte a lapnak, hogy korábban egy évig nem is volt a zenekar tagja, ugyanis az akkori menedzser szerint testsúlya miatt nem mutatott jól frontembernek, amivel ráadásul zenekari társai is egyetértettek. Azóta azonban már rendeződtek a dolgok, és most a frontembere elmondása szerint nagy az egység.

Ettől függetlenül az énekes azt vallja, hogy a zenészek élete olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája.

Így nem dőlhetek hátra, ez kétségtelen. Három gyermek édesapjaként nem élhetek egyik napról a másikra

- mondta el Mező Misi, akinek manapság talán már nem kell annyit aggódnia az anyagiak miatt, mint a kezdetekkor.

Milliókat kaszálnak

2018 májusában került fel az internetre egy lista, amin rengeteg magyar előadó fellépési gázsija szerepelt. Bár az nem derült ki, honnan származtak az adatok, akkor egyetlen a listán szereplő zenész/zenekar sem jelentkezett, hogy valótlanok lennének az adatok. Ezen a listán a Magna Cum Laude is szerepelt, akik nem kevesebbet

mint 2 850 000 forintot kérnek el egy 90 perces élő fellépésért.

Ennél egyébként nem sok drágább produkció szerepelt a listán, egészen pontosan csupán kettő. Az egyik az akkor még létező Majka és Curtis formáció volt, ők 90 percért 2 907 000 forintot kértek, míg Rúzsa Magdi ugyanennyi fellépési időt 3 400 000 forintért vállalt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A teljes listát a feni táblázatban lehet böngészni, annyit azonban érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy az információk lassan már egy évesek, és bár az előadók nem igen cáfoltak a rajta lévő számokat, máig nem tudni kis és milyen okok miatt adta közre a listát. Azt is fontos megjegyezni, hogy bár a számok első pillantásra magasnak tűnhetnek, nem szabad elfelejteni, hogy egy-egy zenekar esetében akár több tucat ember rakja össze a produkciót, ami bizony nem olcsó mulatság.

Majka például anno azt nyilatkozta a listával kapcsolatban, hogy egy 18 fős stábbal, három teherautóval és két személykocsival járják az országot. És mivel a piacról élnek, ha ennyi pénzért megveszik őket, akkor ennyi az áruk.

(Borítókép - MTI Fotó: Veres Nándor)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem