3,5 millió magyar telefonszáma van veszélyben: nézd meg, köztük vagy-e

2018. április 15. 17:30

Ezek voltak a 15. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

3,5 millió magyar telefonszáma van veszélyben: mutatjuk, köztük vagy-e

Az előrefizetős SIM-kártyával mobiltelefont használóknak törvényi előírás alapján idén is kötelező az adategyeztetés szolgáltatójukkal - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A tavalyi számok alapján idén körülbelül 3,5 millió SIM-kártya adategyeztetése várható.

Van visszaút: így csábít haza külföldön élő magyarokat a Lidl

"Több olyan magyar kollégánk van, akik nem az ún. "job rotation" keretében jutottak ki külföldre, hanem a külföldi leányvállalatunk valamelyikénél vállaltak munkát, majd megkerestek minket a hazai HR-osztályon, hogy nagyon szeretnének hazaköltözni, tudjuk-e fogadni őket" - árulta el Dulin Judit. A Lidl Magyarország HR ügyvezetőjével a diszkontlánc HR-divíziójának működéséről; a bérfejlesztések kapcsán a kiskereskedelmi szektorban kialakult licitháborúról; a Lidl-nél alkalmazott beillesztési folyamatról; illetve arról beszélgettünk, hogy cégcsoporton belül mennyire tudják támogatni a magyar fiatalok külföldi karrierterveit. Interjú

Féláron rabolhatjuk ki a bútoróriásokat: ezeket a termékeket szórja ki az IKEA, Möbelix

A bútoreladások nagysága évről évre növekszik Magyarországon, sok esetben azonban még ma is azt látni, hogy a lakosságnak egyszerűen nincs pénze a magasabb árkategóriájú bútorok megvásárlására. Egy kis kompromisszummal azonban még egy többszázezres termék árából is megcsíphetünk 30, 50 de akár 80 vagy még több ezer forintot is. És mindezért csak annyit kell tennünk, hogy felkutatjuk azokat az áruházi termékeket, amiket valamilyen sérülés vagy széria váltás miatt kedvezménnyel láttak el a boltok. A kutakodással kapcsolatban jó hír, hogy az általunk megkérdezett összes bútoróriásnál van erre lehetőségünk, rossz viszont az, hogy rendkívül sok múlik a szerencsén, plusz legtöbbször személyesen, időt nem kímélve kell utána mennünk a dolgoknak.

Drága divatnak hódolnak a magyarok: pedig veszélyes is lehet

Az elmúlt néhány évben megnőtt a bio-, reform-, és speciális élelmiszerek iránti kereslet. Az üzletek polcain egyre több glutén-, laktóz-és cukormentes terméket találhatunk, és a bioélemiszerek között kutatva is jelentős a választék. Az általunk megkérdezett áruházláncok szerint ennek oka az, hogy a magyar vásárlók számára fontosabbá vált az egészségtudatos táplálkozás az utóbbi években, épp ezért a speciális élelmiszereket korántsem csak egészségi szempontok miatt választják az emberek.

Ezt sokan nem tudják a cafeteriáról: pedig megéri így sakkozni vele

Sokan azt hiszik, hogy cégen belül a cafeteriát egységesen kell adni, pedig ez nem feltétlenül igaz. A szabályokat ugyanis csak az azonos munkakörben, felelősségi körben dolgozó munkatársakra kell érvényesíteni. Ahogy a munkabérnél sem szokott senkinek fejtörést okozni, hogy egy gépészmérnök más összeget kap, mint egy irodavezető, úgy a juttatások terén sem sérti meg a munkáltató az egyenlő bánásmód szabályait, ha nem egyforma értékben biztosítja számukra a cafeteria keretet.

Nem álom a havi 600 ezres fizu: csak ennyi kell hozzá

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az OECD legfrissebb elemzése szerint Magyarországon regionálisan is rendkívül alacsony a munkanélküliség. Ennek ellenére egyre többet és egyre több helyről lehet hallani arról, hogy hazánbak ágazatokon átívelő munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek. Ez a kettőség pedig odáig vezetett, hogy bizonyos pozíciókban csillagászati, magyarországi viszonylatokban kiemelkedő bérezést is elérhet az, aki meg tud felelni a munkáltatók elvárásainak.

1000 forint egy ebéd, 300 a sör: itt a tengerparti nyaralás, ami nem kerül egy vagyonba

Egy tengerparti nyaralás nem olcsó mulatság, de ha minden hónapban félre teszünk egy kevés pénzt, akkor egy év alatt összejöhet az álom útra való összeg. Ráadásul nem kell vagyonokra gondolni: egy négyfős családnak már 50-60 ezer forintból kijön a szállás egy hétre Olaszországban vagy Görögországban, egy repülős út egy párnak Bulgáriába pedig önellátással 180-200 ezer forintból jön ki. Ez elsőre soknak tűnhet, viszont az élet kint sokkal olcsóbb, vagyis valószínűleg összességében kevesebbet költünk majd ott, mintha egyénileg utaznánk az olasz, görög vagy horvát tengerpartra.

Így lesz egy 32 milliós ház a végén 45 millió: ezekre figyelj, ha építkezel

Sokan vannak, akik az újépítésű, kulcsrakész házra esküsznek, mások inkább maguk szeretnék megtervezni álmaik otthonát. Mind a kettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. András utóbbit választotta, lassan egy éve zajlanak a munkálatok. Arról mesélt a Pénzcentrumnak, milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki úgy dönt, generálkivitelező nélkül vág bele az építkezésbe.

Magyarok, akiknek már van hova menekülni, ha kilépünk az EU-ból

Friss jelentést közölt az Európai Bizottság statisztikai főigazgatósága (Eurostat) arról, hogy 2016-ban, mely EU-s tagállamban, hány magyar vett fel helyi állampolgárságot. A dobogón Németország, Nagy Britannia és Svédország végzett.

Újabb bombalehetőség Magyarországon: 900 ezret kereshetsz diploma nélkül

Mozdonyvezetők jelentkezését várja egy vasúti szállítmányozással foglalkozó cég, a fizetés akár bruttó 900 ezer forint is lehet. Mutatjuk azt is, hogy mi kell ahhoz, hogy mozdonyt vezethess.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem