Adócsomag 2013-ig: újabb fejlemények

2010. október 8. 09:32

A minimálbér adókötelessé válik, 2011-től az szja mellett 16%-os lesz a kamat -és árfolyamnyereség-adó, valamint az osztalékadó is. Megszűnik bizonyos természetbeni juttatásokra kirótt 54%-os szja és a 27%-os egészségügyi hozzájárulás - tudta meg a Világgazdaság.

Mint már korábban megírtuk napvilágra került az új adócsomag tartalma. A kormányhoz október 13-án terjesztik be. A minimálbért több éven át fokozatosan tennék adókötelessé, csak a bruttó 50-60 ezer forintos jövedelem lenne adómentes.

A szuperbruttó 1,27-es szorzója jövőre felére csökkenne, majd végleg eltűnne 2013-ban. Az adóalapot nem növelné a gyermekgondozási segély, az ösztöndíj és a nyugdíj.

A jelenleg 20 százalékos kamat -és árfolyamnyereség-adó 16 százalékra mérséklődne az osztalékadó pedig a mostani 10-25%-ról szintén egységesen 16%-ra változna.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az adójóváírást is fokozatosan csökkentené az állam. A jelenleg 450-460 milliárd terhet jelentő tételt három év alatt a negyedére szeretnék levinni. Tehát jóval kevesebbeknek járna adójóváírás, de a legszegényebbek a későbbiekben is élhetnének a kedvezménnyel.

Forrás: Világgazdaság, Pénzcentrum.hu

A kétkulcsos társasági adó egységesítésében még nincs megegyezés, de a kormánynak szándékában áll a mostani 500 millió feletti rész után fizetendő 19%-os adó eltörlése.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?