Címke: osztalékadó (20 cikk)

MTI | 2013. szeptember 13. 17:30

400 milliárd forinttal nőtt a magyarok jövedelme

Közel 400 milliárd forinttal, 8427,4 milliárd forintra nőtt 2012-ben a magánszemélyek által megszerzett jövedelmek összege az szja-bevallások alapján, összes adókötelezettségük pedig mintegy 150 milliárd forinttal, 1356,9 milliárd forintra emelkedett.

Pénzcentrum | 2013. január 30. 17:02

Mentőöv a leszakadt térségeknek? Itt vannak a szabad vállalkozási zónák

Véglegesítette a kormány a szabad vállalkozási zónák listáját, amelyre az ország társadalmi-gazdasági leszakadással leginkább érintett 47 térsége került fel. Jelentős részük Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A későbbiekben egyedi kormánydöntéssel további térségekben is létrejöhetnek szabad vállalkozási zónák - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Pénzcentrum | 2012. december 26. 13:10

Maradt még 25 ezred? Két napig sokat nyerhetsz

Az ajándékvásárlás és az ünnepi készülődés után is maradt legalább 25 ezer forintod, amit a legnagyobb hozammal szeretnél befektetni, akár adómentesen? Tartós Befektetési Számla nyitására az adott naptári év december 31-ig van lehetőség, ezért érdemes lehet sietni, már csak két napunk van! A minimális befektetendő összeg 25 000 Ft, ami akár adómentesen is hozhat magas hozamokat. A bankok legjobb év végi ajánlatait szedtük össze.

Pénzcentrum | 2012. november 28. 05:27

Óriási ajánlatok év végéig, te is több tízezret nyerhetsz

Több tized százalékponttal kínálnak év vége felé közeledve nagyobb kamatokat a bankok a TBSZ termékekre. A hosszú távú 3-5 éves befektetéseket most érdemes kérni, hiszen lassan vége a felhalmozási időszaknak és néhány éven belül részleges vagy teljes adómentességgel juthatunk a pénzünkhöz. Összeszedtük a bankok legjobb ajánlatait.

Pénzcentrum | 2011. december 29. 08:40

Érdemes sietni - még 2 napig lehet adómentes befektetési számlát nyitni

Már csak két napig lehet 2011-es tartós befektetési számlát (TBSZ) nyitni, amelyek 3 év múlva részleges, 5 év múlva teljes adómentességet kínálnak a befektetőknek. A 2011-es számlák esetén az adókedvezményhez szükséges időszak számítása év elején indul. Január elsejétől az idén megnyitott számlákra további pénzt már nem lehet elhelyezni, viszont a jövő évben is lehet újabb TBSZ számlát nyitni, amelyre a kedvezményhez szükséges idő számítása 2013 január elsején indul majd. A TBSZ idei újítása, hogy a megtakarítók devizás eszközöket is tárolhatnak már rajtuk.

Pénzcentrum | 2011. november 13. 14:45

Van felesleges 25 ezred? Fektesd be adómentesen

Felmérések szerint a Tartós Befektetési Szerződést még viszonylag kevesen ismerik és veszik számításba, pedig sokak számára fontos, hogy adóelőnnyel járjon a megtakarításuk. A TBSZ a középtávú megtakarításban gondolkodók számára lehet kiváló megoldás, hiszen a befektetett összeg a 3. év elteltével 10%-os adózással, az 5. év elteltével pedig adómentesen hozzáférhető. A TBSZ betétgyűjtési időszaka év végével lezárul, nézzük hova teheted a pénzed.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 8. 11:32

Így lehet adómentes a befektetésed

A nagyobb összegű magán-nyugdíjpénztári reálhozamot érdemes tartós befektetési számlára (TBSZ) helyezni, tanácsolják a TakarékBanknál. Számításaik szerint Három év után már plusz nyereséget biztosít a konstrukció.

Pénzcentrum | 2011. július 3. 12:32

Hogyan lehet megúszni az szja-t? Adóparadicsommá válhatunk

Megkönnyebbülhetnek az offshore cégeken keresztül nyerészkedők, hiszen három olyan bekezdés került ki a személyi jövedelemadó törvényből, amelyek eddig értelmetlenné tették az adóparadicsomba történő jövedelemátcsoportosítást. A megszüntetett rendelkezések és a már negyedszer meghosszabbított adóamnesztia révén Magyarország is az adózás paradicsoma lehet. Az államkassza mindeközben milliárdokat bukik az ügyeskedő vállalkozások miatt.

Pénzcentrum | 2011. március 11. 04:42

Adómentes megtakarítást keresel? Itt a megfejtés

Felmérések szerint a Tartós Befektetési Szerződést még viszonylag kevesen ismerik és veszik számításba, pedig sokak számára fontos, hogy adóelőnnyel járjon a megtakarításuk. A TBSZ a középtávú megtakarításban gondolkodók számára lehet kiváló megoldás, hiszen a befektetett összeg a 3. év elteltével 10%-os adózással, az 5. év elteltével pedig adómentesen hozzáférhető.

Pénzcentrum | 2010. december 27. 12:02

Így adózunk jövőre! Fontos változások 2011-ben

A januártól életbe lépő adóváltozások mind a vállalati szektort, mind a lakosságot érintik. Megváltoznak a legfontosabb adókulcsok; a vállalati adóteher 10%-ra, a magánszemélyek jövedelemadója fokozatosan 16%-ra csökken.

Pénzcentrum | 2010. december 7. 11:02

APEH-tájékoztató a társasági adóelőleg kiegészítési kötelezettségről

Az adó- és járuléktörvények, a számviteli törvény és a könyvvizsgálói kamarai törvény, valamint az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó adó- és vámjogi tárgyú törvények módosításáról szóló 2010. évi CXXIII. törvény (továbbiakban: Módosító törvény) 40. § k) pontja módosította a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (továbbiakban: Tao. tv.) 26. § (10) bekezdését, illetve a Módosító törvény 43. §-a a Tao. tv.-t a 29/O. §-sal egészítette ki.

Pénzcentrum | 2010. október 16. 18:02

Számoljunk: ennyit nyersz az új adócsomaggal

Kikerült az országgyűlés honlapjára a T/1376. számú törvényjavaslat az adó- és járuléktörvények, a számviteli törvény és a könyvvizsgálói kamarai törvény, valamint az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó adó- és vámjogi tárgyú törvények módosításáról. Ebből a leginkább közérdeklődésre számot tartó elem természetesen a személyi jövedelemadó törvényben történő változások.

Világgazdaság | 2010. október 8. 09:32

Adócsomag 2013-ig: újabb fejlemények

A minimálbér adókötelessé válik, 2011-től az szja mellett 16%-os lesz a kamat -és árfolyamnyereség-adó, valamint az osztalékadó is. Megszűnik bizonyos természetbeni juttatásokra kirótt 54%-os szja és a 27%-os egészségügyi hozzájárulás.