19 °C Budapest

Matáv közgyűlés: kiket jelöltek az igazgatóságba?

Pénzcentrum
2004. április 22. 12:02

A MATÁV ma hivatalos közleményben jelentette be az igazgatósági és felügyelő bizottsági posztokra javasolt személyek névosrát. A bejelentett nevek meglepetést nem tartalmaznak.

Igazgatóság tagjaira:
- Straub Elek
- Achim Berg
- Michael Günther
- Dr. Klaus Hartmann
- Horst Hermann
- Dr. Ralph Rentschler

Felügyelő Bizottság tagjaira:
- Arne Freund
- Wolfgang Hauptmann
- Joachim Kregel
- Dr. Klaus Nitschke

Igazgatósági tagnak javasolt jelöltek életrajza

Straub Elek (59)
1970 és 1980 között a Munkaügyi Minisztériumban számítástechnikai főosztályvezető. 1980-tól a Központi Statisztikai Hivatal számítástechnikai főosztályvezetője, majd elnökhelyettese, a kormány információtechnológiai tanácsadója és fejlesztési bizottságának vezetője. 1990-től az IBM Magyarország Kft. vezérigazgatója. 1995-től a Matáv vezérigazgatója, az Ügyvezető Bizottság tagja, 1996-tól az Ügyvezető Bizottság elnöke. Az Igazgatóság tagja 1995. június 7-étől, elnöke 1996. január 31-étől.

Achim Berg (40)
A vezetői információs rendszerekkel kapcsolatos tanulmányait követően a Bull AG francia számítógépgyártó és rendszer-integrátor cégnél kezdte szakmai karrierjét. Azóta további pozíciókat töltött be, mint a DELL Computer GmbH PC-rendszergyártó cég értékesítési igazgatója, a Fujitsu Siemens Computers GmbH németországi ügyvezető igazgatója, valamint a guideguide szoftvercég Igazgatótanácsának elnöke. 2002. május 1-jén nevezték ki a T-Com Igazgatótanácsába, és azóta a Deutsche Telekom AG Vezetékes hálózati divízió marketing és értékesítési tevékenységét irányítja.

Michael Günther (59)
Michael Günther, 1944-ben született Lipcsében, a T-Mobile International AG. Igazgatótanácsának tagjaként a közös vállalatok irányításáért felelős 2001. Szeptembere óta. Korábban, 2000 februárjától kezdve a T-Mobile International AG pénzügyi vezérigazgató-helyettese volt. A berlini Osram GmbH cégnél töltött gyakorlata után Michael Günther üzletvezetési tanulmányokat folytatott a berlini és a hamburgi egyetemeken. 1971-ben a Philipsnél kezdte meg szakmai karrierjét, ahol is 1993-ig több területen töltött be pénzügyi vezérigazgató-helyettesi munkakört.

1987 és 1993 között a nürnbergi Philips Kommunikations Industrie AG igazgatótanácsának tagja volt, a kontrolling, pénzügy, számvitel és információ technológia területek felelőseként. 1994-ben Michael Günther a frankfurti DeTeSystemsnél vállalt pénzügyi vezérigazgató-helyettesi állást. 1996-ban lépett be a Deutsche Telekom AG-hoz, ahol a Pénzügyi és Kontrolling részleg vezetőjeként az üzleti előfizetőkkel foglalkozott, mielőtt csatlakozott volna a T-Mobile-hez. 1997 szeptembere és 2000 augusztusa között Michael Günther a T-Mobile International német leányvállalata, a T-Mobile pénzügyi vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be. A Matáv Rt. Igazgatóságának 2002. áprilisától tagja

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dr. Klaus Hartmann (42)
Dr. Klaus Hartmann úr közgazdász, a közgazdaságtudományok doktora, ezen kívül MBA fokozatot is szerzett a Birminghami Egyetemen. Mielőtt a Deutsche Telekom-nál elhelyezkedett, Hartmann úr az Arthur Andersen németországi részlegénél dolgozott, majd a BICC Csoport egyik leányvállalatánál szerzett tapasztalatokat pénzügyi vezetőként és működési kontrollerként.

Hartmann úr 1995-ben lett a nemzetközi tőkepiaci terület vezetője a Deutsche Telekom-nál. 1997-től látta el a pénzügyi ágazat vezetőjének feladatait a DT, a France Telekom és a Sprint közös tulajdonában levő Global One vegyes vállalatnál. 2000 áprilisában tért vissza a Deutsche Telekom bonni vezérigazgatóságára, mint a gazdasági vezérigazgató-helyettes vezető tanácsadója. 2000 novemberétől a Matáv gazdasági vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság tagja.

Horst Hermann (49)
Horst Hermann 1978-ban kezdett dolgozni a Deutsche Telekomnál üzemeltetési vezetőként. 1990-től a DT központjában, a vállalati stratégia és szabályozáspolitika területén dolgozott. 1994 után a DT szingapúri regionális központjában üzletfejlesztési és pénzügyi ügyvezető igazgatóhelyettes volt. 1996-tól ismét a bonni központban dolgozott a stratégiai tervezés felelőseként.
1998-ban csatlakozott a Matávhoz a stratégiai és üzletfejlesztési terület vezetőjeként. 2002. január 1-jével kinevezték stratégiai és nemzetközi vezérigazgató-helyettessé, s egyben felelős a portfólió menedzselésért, valamint a Matáv Csoport tartalom- és médiapolitikájáért is. 2003-ban kinevezték a T-Com Nemzetközi Üzletágért felelős alelnöki posztjára. A Matáv Rt. Igazgatóságának 2003. áprilisától tagja, az Igazgatóság elnökhelyettese.

Dr. Ralph Rentschler (41)
Dr. Ralph Rentschler a T-Com pénzügyekért felelős igazgatósági tagja. 2002 áprilisától a Matáv Rt. FEB tagja volt. 2003. áprilisától az Igazgatóság tagja. 2001. februárjában Rentschler lett a csoport kontrolling vezetője. Ez előtt a Carl Zeiss Művek márkaoptikai divíziójának kereskedelmi vezetője volt, ahol hozzá tartozott a számvitel, a kontrolling, az adatfeldolgozás és a beszerzés. 1992-től 1997-ig volt a Carl Zeiss Művek csoport kontrolling, valamint a terv- és jelentéstételi osztály vezetője. Felelősségi területe felölelte a termelési és beruházási kontrollingot, a leányvállalatok kontrollingját, a M & A-t (fúziók és felvásárlások), valamint a stratégiai tervezést is. Ő felügyelte a különböző gyárak számvitelét. Miután befejezte közgazdasági tanulmányait és megszerezte a doktori fokozatot, négy éven keresztül a Robert Bosch GmbH cégnél tevékenykedett, mint szaktanácsadó a vállalati elvek és módszerek területen. Feladatköre elsősorban a beruházás- elemzés és a költségszámítás területére terjedt ki.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm