23 °C Budapest

Matáv közgyűlés: kiket jelöltek az igazgatóságba?

Pénzcentrum
2004. április 22. 12:02

A MATÁV ma hivatalos közleményben jelentette be az igazgatósági és felügyelő bizottsági posztokra javasolt személyek névosrát. A bejelentett nevek meglepetést nem tartalmaznak.

Igazgatóság tagjaira:
- Straub Elek
- Achim Berg
- Michael Günther
- Dr. Klaus Hartmann
- Horst Hermann
- Dr. Ralph Rentschler

Felügyelő Bizottság tagjaira:
- Arne Freund
- Wolfgang Hauptmann
- Joachim Kregel
- Dr. Klaus Nitschke

Igazgatósági tagnak javasolt jelöltek életrajza

Straub Elek (59)
1970 és 1980 között a Munkaügyi Minisztériumban számítástechnikai főosztályvezető. 1980-tól a Központi Statisztikai Hivatal számítástechnikai főosztályvezetője, majd elnökhelyettese, a kormány információtechnológiai tanácsadója és fejlesztési bizottságának vezetője. 1990-től az IBM Magyarország Kft. vezérigazgatója. 1995-től a Matáv vezérigazgatója, az Ügyvezető Bizottság tagja, 1996-tól az Ügyvezető Bizottság elnöke. Az Igazgatóság tagja 1995. június 7-étől, elnöke 1996. január 31-étől.

Achim Berg (40)
A vezetői információs rendszerekkel kapcsolatos tanulmányait követően a Bull AG francia számítógépgyártó és rendszer-integrátor cégnél kezdte szakmai karrierjét. Azóta további pozíciókat töltött be, mint a DELL Computer GmbH PC-rendszergyártó cég értékesítési igazgatója, a Fujitsu Siemens Computers GmbH németországi ügyvezető igazgatója, valamint a guideguide szoftvercég Igazgatótanácsának elnöke. 2002. május 1-jén nevezték ki a T-Com Igazgatótanácsába, és azóta a Deutsche Telekom AG Vezetékes hálózati divízió marketing és értékesítési tevékenységét irányítja.

Michael Günther (59)
Michael Günther, 1944-ben született Lipcsében, a T-Mobile International AG. Igazgatótanácsának tagjaként a közös vállalatok irányításáért felelős 2001. Szeptembere óta. Korábban, 2000 februárjától kezdve a T-Mobile International AG pénzügyi vezérigazgató-helyettese volt. A berlini Osram GmbH cégnél töltött gyakorlata után Michael Günther üzletvezetési tanulmányokat folytatott a berlini és a hamburgi egyetemeken. 1971-ben a Philipsnél kezdte meg szakmai karrierjét, ahol is 1993-ig több területen töltött be pénzügyi vezérigazgató-helyettesi munkakört.

1987 és 1993 között a nürnbergi Philips Kommunikations Industrie AG igazgatótanácsának tagja volt, a kontrolling, pénzügy, számvitel és információ technológia területek felelőseként. 1994-ben Michael Günther a frankfurti DeTeSystemsnél vállalt pénzügyi vezérigazgató-helyettesi állást. 1996-ban lépett be a Deutsche Telekom AG-hoz, ahol a Pénzügyi és Kontrolling részleg vezetőjeként az üzleti előfizetőkkel foglalkozott, mielőtt csatlakozott volna a T-Mobile-hez. 1997 szeptembere és 2000 augusztusa között Michael Günther a T-Mobile International német leányvállalata, a T-Mobile pénzügyi vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be. A Matáv Rt. Igazgatóságának 2002. áprilisától tagja

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dr. Klaus Hartmann (42)
Dr. Klaus Hartmann úr közgazdász, a közgazdaságtudományok doktora, ezen kívül MBA fokozatot is szerzett a Birminghami Egyetemen. Mielőtt a Deutsche Telekom-nál elhelyezkedett, Hartmann úr az Arthur Andersen németországi részlegénél dolgozott, majd a BICC Csoport egyik leányvállalatánál szerzett tapasztalatokat pénzügyi vezetőként és működési kontrollerként.

Hartmann úr 1995-ben lett a nemzetközi tőkepiaci terület vezetője a Deutsche Telekom-nál. 1997-től látta el a pénzügyi ágazat vezetőjének feladatait a DT, a France Telekom és a Sprint közös tulajdonában levő Global One vegyes vállalatnál. 2000 áprilisában tért vissza a Deutsche Telekom bonni vezérigazgatóságára, mint a gazdasági vezérigazgató-helyettes vezető tanácsadója. 2000 novemberétől a Matáv gazdasági vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság tagja.

Horst Hermann (49)
Horst Hermann 1978-ban kezdett dolgozni a Deutsche Telekomnál üzemeltetési vezetőként. 1990-től a DT központjában, a vállalati stratégia és szabályozáspolitika területén dolgozott. 1994 után a DT szingapúri regionális központjában üzletfejlesztési és pénzügyi ügyvezető igazgatóhelyettes volt. 1996-tól ismét a bonni központban dolgozott a stratégiai tervezés felelőseként.
1998-ban csatlakozott a Matávhoz a stratégiai és üzletfejlesztési terület vezetőjeként. 2002. január 1-jével kinevezték stratégiai és nemzetközi vezérigazgató-helyettessé, s egyben felelős a portfólió menedzselésért, valamint a Matáv Csoport tartalom- és médiapolitikájáért is. 2003-ban kinevezték a T-Com Nemzetközi Üzletágért felelős alelnöki posztjára. A Matáv Rt. Igazgatóságának 2003. áprilisától tagja, az Igazgatóság elnökhelyettese.

Dr. Ralph Rentschler (41)
Dr. Ralph Rentschler a T-Com pénzügyekért felelős igazgatósági tagja. 2002 áprilisától a Matáv Rt. FEB tagja volt. 2003. áprilisától az Igazgatóság tagja. 2001. februárjában Rentschler lett a csoport kontrolling vezetője. Ez előtt a Carl Zeiss Művek márkaoptikai divíziójának kereskedelmi vezetője volt, ahol hozzá tartozott a számvitel, a kontrolling, az adatfeldolgozás és a beszerzés. 1992-től 1997-ig volt a Carl Zeiss Művek csoport kontrolling, valamint a terv- és jelentéstételi osztály vezetője. Felelősségi területe felölelte a termelési és beruházási kontrollingot, a leányvállalatok kontrollingját, a M & A-t (fúziók és felvásárlások), valamint a stratégiai tervezést is. Ő felügyelte a különböző gyárak számvitelét. Miután befejezte közgazdasági tanulmányait és megszerezte a doktori fokozatot, négy éven keresztül a Robert Bosch GmbH cégnél tevékenykedett, mint szaktanácsadó a vállalati elvek és módszerek területen. Feladatköre elsősorban a beruházás- elemzés és a költségszámítás területére terjedt ki.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm