0 °C Budapest

Erősödhet a forint és a dollár, Greenspanre vár a piac

Pénzcentrum
2004. április 20. 10:21

A mai nyitást követően további, kismértékű erősödést mutat a forint az euróval szemben, az első kötések már a 251-es árfolyamszint alatt születnek. A dollár-euró relációban tegnap a nap első felében a dollár pozíciók zárása és a zöldhasú gyengülése jellemezték a kereskedést. A trend azonban megfordult és újból dinamikusan erősödik a dollár, mivel a piac Alan Greenspan mai és holnapi beszédeitől a kamatemelésre utaló finom jelzéseket vár.

A forint a ma reggeli nyitást követően kismértékben tovább erősödött az euróval szemben, a kötések jellemzően már a 250.50 - 251.00 Ft/euró közötti sávban születnek, a tegnap nap végi 251.10-251.40 szinttel szemben. A dollár jegyzése a ma reggeli nyitást követően a 210.10 - 210.50 Ft/USD közötti sávban ingadozott, szemben a tegnap nap végi kötésekkel, amelyek jellemzően a 208.85-209.20 közötti sávban születtek.

eurhufcomp
eurhufcomp
A mai napon az ÁKK 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket aukcionál 35 milliárd forint értékben. Tegnap a másodpiacon a 3 hónapos kincstárjegyek hozama 12 bp-tal 11.44%-ra mérséklődött, azaz a piac már egy kb. 50 bp-os kamatcsökkentést árazott be a két hét múlva esedékes Monetáris Tanács ülést megelőzően. A tegnapi változatlan kamatszint megfelelt az elemzők (és a befektetők) várakozásainak, így tegnap mérsékelt hozamcsökkenés és kismértékű forint-erősödés volt megfigyelhető, amelyek a mai napon is folytatódhat.

A másodpiacon viszonylag alacsony forgalomra lehet számítani, mivel a befektetők nagy része a mai Greenspan beszédre figyel majd, ami akár nagyobb volatilitást okozhat a piacokon.

eurusdcomp
eurusdcomp
A FED elnöke ma a Kongresszus pénzügyi bizottsága előtt tart beszédet, szerdán szenátusi meghallgatására kerül majd sor. A befektetők mindkét beszédtől azt várják, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnöke finom utalásokat tesz majd a kamatemeléssel kapcsolatos álláspontokról. A beszédek alapvetően befolyásolhatják a dollár árfolyamát. Az amerikai fizetőeszköz árfolyama a tegnap késő délutáni óráktól dinamikus erősödést mutat az euróval szemben, és jelenleg már az 1.1920 - 1.1960 EUR/USD árfolyamsávban születnek a kötések.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen kismértékű erősödést mutat a dollárral szemben azt követően, hogy a szigetország fizetőeszközére negatívan hatott az újabb rossz banki hitelekről szóló újsághír, amelyet követően kevéssel a JPY/USD keresztárfolyam 108.50 fölé került. Jelenleg már ismét a 108 jen/dolláros kurzus alatt születnek a kötések.

HR BLOGGER
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrbonbon  |  2023.12.05 00:01
HOT DESKING It is an office organization system that involves multiple workers using and sharing a...
laskainelli  |  2023.12.04 10:47
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik m...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
A Linkedin-re ezzel a commenttel postoltam (és mivel az is jó lett szerintem, idemásolom, hátha vala...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem