Változatlan maradt az alapkamat

Pénzcentrum
2004. április 19. 14:00

A Monetáris Tanács 2004. április 19-i ülésén a gazdasági és pénzügyi folyamatokat áttekintve változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatláb 12,00%-os szintjét, amely megfelel az elemzői várakozásoknak.

Amint azt délelőtt már megírtuk, az elemzők többsége az alapkamat változatlanul hagyására számított, ugyanakkor egyes elemzők egy 25, illetve akár 50 bp-os vágást is elképzelhetőnek tartottak. A piac szintén viszonylag korai kamatcsökkentést áraz, ugyanakkor ennek intenzitása az elmúlt időszakban mérséklődött.

A kamatszint további mérséklésétől a Monetáris Tanács feltehetően az inflációs folyamatok körüli további bizonytalanságok miatt vonakodott. Áprilisra újra emlekedést várnak az elemzők a márciusi igen kedvező 6.7%-os fogyasztói árindex után.

A jegybank kamatcsökkentési lépését akadályozhatta, hogy a forint árfolyama az elmúlt napokban ismét gyengült. Az árfolyam ilyen mértékű ingadozása feltehetően az inflácós folyamatokat érdemben nem befolyásolja, az árfolyamtranszmisszió időigénye miatt a lényegi hatások is inkább csak jövőre jelentkezhetnek. A hazai fizetőeszköz 3-4%-os mozgása a 30%-os sávban ugyanakkor egyáltalán nem tekinthető rendkívülinek.

Általános piaci vélekedés szerint az óvatos kamatcsökkentési periódus májusban tovább folytatódhat. Radikálisabb lépéseket egyelőre nem várnak a jegybanktól a kamatpolitika tekintetében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?