Újabb akvizíció a Synergon-csoportnál

Pénzcentrum
2004. március 31. 13:03

A Synergon-csoporthoz tartozó Infinity a.s. - igazgatóságának és közgyűlésének határozatai alapján - megvásárolta a Microsoft Business Solutions - Navision értékesítésével és implementálásával foglalkozó BrnoData-IS spol. s.r.o. cseh informatikai céget. Az akvizíció teljes mértékben összhangban van a Synergon-csoport regionális növekedési stratégiájával, valamint a jelenlegi piaci recessziót ellensúlyozó üzlet- és piacfejlesztési törekvésekkel. Az Infinity - a több feltétel meglétéhez kötött - vételárat saját erőből, a tavalyi eredményéből e célra elkülönített eredménytartalékból fedezi. Az Infinity 100%-os tulajdonába kerülő leányvállalat 2004. július 1-jétől kerül be az Infinity konszolidációs körébe és InfinityData s.r.o. néven tevékenykedik a jövőben.

Az Infinity ERP-stratégiája

A kis- és középvállalati szektor hatékony elérése az Infinity számára is fontos cél, amiben a Microsoft és az SAP is jó partnernek bizonyul. Csoport szinten jól ötvöződik az Infinitynél fellelhető MS Navision szakértelem a Synergonnál található SAP kompetenciával. Ma Csehországban az ERP piac legnagyobb szegmense a kis- és középvállalati réteg. Főleg olyan cégek kiszolgálására rendezkednek be, ahol 25-200 vállalati felhasználót kell ellátni. Az Infinity e stratégiai célja megvalósítás érdekében döntött a BrnoData-IS megvásárlásáról.
Elsősorban azért választották ki ezt a rendszert, mert az Infinity a kis- és középvállalatok kiszolgálásában hagyományosan a Microsoft technológiákra építve alakított ki erős kompetenciákat, nem utolsósorban az előnyös árfekvések miatt. Emellett természetesen az SAP-val kialakított együttműködést is fontosnak tartják. A Microsoft és az SAP rendszerei közötti árkülönbség nem a licencek árában mutatkozik meg, hanem inkább a tanácsadási tevékenységben.

Az InfinityData s.r.o.

A Microsoft Business Solutions Certified Partnerséggel rendelkező InfinityData s.r.o. Microsoft technológián alapuló komplex informatikai megoldásszállító. Tevékenységével célja, ügyfelei tevékenységi hatékonyságának és termelékenységének növelése, a kulcsfontosságú információk hozzáférésének javítása, valamint azok biztonságának megőrzése. A Brno-i székhelyű cég több mint tíz éve aktív szereplője a cseh piacnak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22