19 °C Budapest

Újabb akvizíció a Synergon-csoportnál

Pénzcentrum
2004. március 31. 13:03

A Synergon-csoporthoz tartozó Infinity a.s. - igazgatóságának és közgyűlésének határozatai alapján - megvásárolta a Microsoft Business Solutions - Navision értékesítésével és implementálásával foglalkozó BrnoData-IS spol. s.r.o. cseh informatikai céget. Az akvizíció teljes mértékben összhangban van a Synergon-csoport regionális növekedési stratégiájával, valamint a jelenlegi piaci recessziót ellensúlyozó üzlet- és piacfejlesztési törekvésekkel. Az Infinity - a több feltétel meglétéhez kötött - vételárat saját erőből, a tavalyi eredményéből e célra elkülönített eredménytartalékból fedezi. Az Infinity 100%-os tulajdonába kerülő leányvállalat 2004. július 1-jétől kerül be az Infinity konszolidációs körébe és InfinityData s.r.o. néven tevékenykedik a jövőben.

Az Infinity ERP-stratégiája

A kis- és középvállalati szektor hatékony elérése az Infinity számára is fontos cél, amiben a Microsoft és az SAP is jó partnernek bizonyul. Csoport szinten jól ötvöződik az Infinitynél fellelhető MS Navision szakértelem a Synergonnál található SAP kompetenciával. Ma Csehországban az ERP piac legnagyobb szegmense a kis- és középvállalati réteg. Főleg olyan cégek kiszolgálására rendezkednek be, ahol 25-200 vállalati felhasználót kell ellátni. Az Infinity e stratégiai célja megvalósítás érdekében döntött a BrnoData-IS megvásárlásáról.
Elsősorban azért választották ki ezt a rendszert, mert az Infinity a kis- és középvállalatok kiszolgálásában hagyományosan a Microsoft technológiákra építve alakított ki erős kompetenciákat, nem utolsósorban az előnyös árfekvések miatt. Emellett természetesen az SAP-val kialakított együttműködést is fontosnak tartják. A Microsoft és az SAP rendszerei közötti árkülönbség nem a licencek árában mutatkozik meg, hanem inkább a tanácsadási tevékenységben.

Az InfinityData s.r.o.

A Microsoft Business Solutions Certified Partnerséggel rendelkező InfinityData s.r.o. Microsoft technológián alapuló komplex informatikai megoldásszállító. Tevékenységével célja, ügyfelei tevékenységi hatékonyságának és termelékenységének növelése, a kulcsfontosságú információk hozzáférésének javítása, valamint azok biztonságának megőrzése. A Brno-i székhelyű cég több mint tíz éve aktív szereplője a cseh piacnak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?