2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Ennyien nyertek már a lakáslottón: töretlen a magyarok lelkesedése


Töretlen a magyarok bizalma az új lakásvásárlási lehetőség iránt. A szervező cég mostanáig öt kiválasztást tartott, ahol 49 család jutott lakásvásárlási jogosultsághoz.

A Nemzeti Otthonteremtési Közösség (ismertebb nevén: a NOK) igazi sikertörténet. Már MNB engedélyezés alatt van a második közösség, és gyűlnek a tagok a következő közösségekben is.

Éppen egy év telt el, hogy a Nemzeti Otthonteremtő Közösség (NOK) megtartotta első kiválasztási eseményét - ami óta már lassan 50 család keresi álmai otthonát az új építésű lakások piacán. Ezzel a törvény adta előtakarékossági lehetőséggel élők 54,4 százaléka kevesebb, mint másfél év alatt szerezte meg a jogosultságát arra, hogy új lakáshoz jusson a NOK modelljében. Mindez persze azt is jelenti, hogy a NOK ügyfeleinek összes támogatott szerződéses értéke ma már meghaladja a 6 milliárd forintot - ami pedig azzal is jár, hogy az elkövetkező években minimum ennyivel - de a jelenlegi tapasztalatokat nézve - sokkal többel "pörgeti" majd az új lakások piacát.

Lakást vennél? Költöznél? Válogass több-ezer ingatlanból, új és használt lakások, telkek, hitel, CSOK 2.0 - minden egy helyen. Jöjjön az egész család, gyereksarokkal is várunk.

LAKÁS 2019 Kiállítás március 29 - 31 között a Millenáris B épületében. Egész hétvégén várunk!

A BELÉPÉS INGYENES! Bővebben >> www.lakas2019.hu

A NOK ügyfelei eddig több mint 6,6 milliárd forint értékben kötelezték el magukat új építésű ingatlan vásárlására - ez az ún. támogatott szerződéses érték-, az eddigi tapasztalataink alapján a tényleges vásárlás több mint 11 milliárd forint értékben várható.

Ezen a ponton fontos megemlíteni, hogy Magyar Államkincstár már elkezdte utalni az állami támogatásokat, ami teljes egészében a beruházóknak kerülnek folyósításra. A lakásvásárlási közösség már jogosultságot szerzett tagjai idáig összesen mintegy 220 millió forintos állami támogatást használhatnak fel vásárlásuk pillanatában az általuk megvásárolni kívánt új lakásukra fordítható forrásaik mellé.

Néhány érdekes tény és adat a Nemzeti Otthonteremtés Közösség világából!

  • A mostanra megvásárolt (vagy vásárlás alatt álló lakások) között nagyságrendileg azonos arányban vannak a favorit 19,5 milliós támogatott szerződéses értékkel rendelkezők, a 4-5 millióval ill. a nagyságrendekkel nagyobb értékkel bíró ingatlanok.
  • Az elmúlt egy évben a Társaság egy új termékkel is kijött - nevezetesen a NOK Rapid elnevezésű konstrukcióval - amellyel a céljaikat gyorsabban elérni kívánó ügyfelek igényeit szolgálják ki.
  • Nehéz megjósolni az ingatlanpiaci árak jövőjét, de ma biztos, hogy a NOK által biztosított anyagi lehetőségekkel az ország egész területén bárhol jó minőségű ingatlant lehet vásárolni.
  • Sokan gondolkodnak "vegyes modellben" - azaz a vásárláshoz esetleg még hiányzó összeget más forrásból pótolják. Erre többféle lehetőség is van (vannak, akik a CSOK-kal vonják össze a NOK lehetőségeit és olyanok is vannak, akik az LTP-ben megtakarított pénzükkel lépnek be a NOK konstrukciójába.)

A NOK éppen azt a stabilitást hozza el az új építésű ingatlanok piacára, hogy folyamatosan (4-15 éves távlatban) és tervezhetően legyen kereslet az új építésű ingatlanok iránt, ezzel tervezhetőbbé téve az építőipari kapacitást, hosszú távú stabil építőipari munkahelyeket teremtve, a felépülő új lakóingatlanok pedig lakóik számára egy jobb életminőséget biztosítanak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.