7 °C Budapest

8,37-es THM: kitört a forinthitel-háború!

Pénzcentrum
2011. október 6. 14:14

Akár 8,75 százalékos kamattal (és akár 8,37-es THM-mel) kínál forinthitelt egy takarék. Azon ügyfeleknek, akik élni szeretnének az egyösszegű előtörlesztéssel, de arra saját forrással vagy megtakarítással nem rendelkeznek - hitelképességtől függően - a Somogy Takarék Szövetkezet hitelt nyújt - olvasható a bank honlapján. Ezzel ugyan nem az első, de mindenképp a legkedvezőbb ajánlat jelent meg a piacon, kifejezetten végtörlesztőknek.

Ahogy már megírtuk, növekvő kamatoktól és hitelbefagyasztástól volt hangos az elmúlt időszak. Egy hete van lehetőség a végtörlesztés igénylésére a bankoknál, több százezren szeretnének élni a lehetőséggel. Kedvező forinthitel híján viszont töredékük tud reménykedni abban, hogy elő tudják teremteni a kívánt összeget legkésőbb 2012 februárjának végéig. 

>> Végtörlesztő kalkulátor!! <<

A SomogyTakarék 8,75 százalékos hitelkamat ajánlatával viszont sokaknak megérheti váltani. A bank fedezetként elfogad tehermentes és devizahitellel terhelt ingatlanokat is, így technikai akadályai is elhárulnak a végtörlesztésnek.


Ahogy a fenti táblázatból is jól látszik, csak azoknak nem jár havi megtakarítás a frankhitel forintosítása, akik devizahitele a piaci átlagnál jóval alacsonyabb THM értékű és tartozásuk hátralévő futamideje is közel 20 év.


A SomogyTakaréknak a következő városokban találhatók fiókjai: Nagyatád, Segesd, Lábod, Somogyszob,Háromfa, Kaposvár, Mesztegnyő, Iharosberény,Böhönye, Nagykanizsa, Marcali, Görgeteg, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Siófok, Látrány, Karád, Andocs, Mernye.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Felhívtuk a takarékot!
A cikk megjelenése után felhívtuk a takarékszövetkezetet. Az ügyintézővel való beszélgetésből kiderült, a Budapesthez legközelebbi siófoki fiókba összesen kétszer kell leutaznunk a hitelügyintézéshez. Első alkalommal érdemes összekészíteni az összes szükséges nyomtatványt, majd a második alkalommal a szerződés megkötésére is sor kerülhet. A 0,5 százalék kamatkedvezményhez elegendő 50 ezer forintot is havonta a takaréknál vezetett folyószámlára utalni, ami nagyjából fedezi a törlesztőrészletet és a havi 449 forint folyószámla vezetéssel kapcsolatos díjat.

A takarék elfogadja a 3 évesnél nem régebbi értékbecslést, bár ebben az ügyintéző bevallása szerint rugalmasak. Néhány esetben viszont ezt az értékbecslést felülbírálhatják. Kamatperiódus hosszára vonatkozó kérdésünkre nem tudtak tájékoztatást adni a bank alkalmazottai, ezt a honlapon sem találtuk meg. Kérdésünkre azt is elárulta az ügyintéző, hogy az ország egész területéről vannak érdeklődők. Van olyan is, aki Debrecenből tervezi az utazást. Nincs földrajzi korlátja tehát a hitelezésnek, legalábbis a banki tájékoztatás szerint.

A takarék honlapjának újbóli meglátogatása során ezt találtuk:

"Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Somogy Takarék Szövetkezet a korlátozott lehetőségei miatt elsősorban a saját és a működési körzetébe tartozó (Somogy megye és Nagykanizsa) ügyfelei devizahitel kiváltását tudja biztosítani. Javasoljuk, hogy a lakóhelyük körzetében lévő Takarékszövetkezeteket keressék fel konkrét igényeikkel."


Pénzcentrum vélemény
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített jelentés szerint 2010 év végén a SomogyTakaréknak összesen 766 millió forint saját tőke állt rendelkezésére, hitelállománya 4,7 milliárd forint volt. A betétállománya 13 milliárd forint, 6,2 milliárd forint értékben rendelkezik államkötvényekkel. Véleményünk szerint, amennyiben nem történt jelentős tőkeemelés, a hitelintézet nem képes igazán jelentős számú új forinthitelt nyújtani. Hasonló helyzetben persze lehetséges, hogy a tulajdonosok hajlandóak nagyobb összeggel is hozzájárulni a szövetkezet hitelezési növekedéséhez.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem