24 °C Budapest

8,37-es THM: kitört a forinthitel-háború!

Pénzcentrum
2011. október 6. 14:14

Akár 8,75 százalékos kamattal (és akár 8,37-es THM-mel) kínál forinthitelt egy takarék. Azon ügyfeleknek, akik élni szeretnének az egyösszegű előtörlesztéssel, de arra saját forrással vagy megtakarítással nem rendelkeznek - hitelképességtől függően - a Somogy Takarék Szövetkezet hitelt nyújt - olvasható a bank honlapján. Ezzel ugyan nem az első, de mindenképp a legkedvezőbb ajánlat jelent meg a piacon, kifejezetten végtörlesztőknek.

Ahogy már megírtuk, növekvő kamatoktól és hitelbefagyasztástól volt hangos az elmúlt időszak. Egy hete van lehetőség a végtörlesztés igénylésére a bankoknál, több százezren szeretnének élni a lehetőséggel. Kedvező forinthitel híján viszont töredékük tud reménykedni abban, hogy elő tudják teremteni a kívánt összeget legkésőbb 2012 februárjának végéig. 

>> Végtörlesztő kalkulátor!! <<

A SomogyTakarék 8,75 százalékos hitelkamat ajánlatával viszont sokaknak megérheti váltani. A bank fedezetként elfogad tehermentes és devizahitellel terhelt ingatlanokat is, így technikai akadályai is elhárulnak a végtörlesztésnek.


Ahogy a fenti táblázatból is jól látszik, csak azoknak nem jár havi megtakarítás a frankhitel forintosítása, akik devizahitele a piaci átlagnál jóval alacsonyabb THM értékű és tartozásuk hátralévő futamideje is közel 20 év.


A SomogyTakaréknak a következő városokban találhatók fiókjai: Nagyatád, Segesd, Lábod, Somogyszob,Háromfa, Kaposvár, Mesztegnyő, Iharosberény,Böhönye, Nagykanizsa, Marcali, Görgeteg, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Siófok, Látrány, Karád, Andocs, Mernye.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Felhívtuk a takarékot!
A cikk megjelenése után felhívtuk a takarékszövetkezetet. Az ügyintézővel való beszélgetésből kiderült, a Budapesthez legközelebbi siófoki fiókba összesen kétszer kell leutaznunk a hitelügyintézéshez. Első alkalommal érdemes összekészíteni az összes szükséges nyomtatványt, majd a második alkalommal a szerződés megkötésére is sor kerülhet. A 0,5 százalék kamatkedvezményhez elegendő 50 ezer forintot is havonta a takaréknál vezetett folyószámlára utalni, ami nagyjából fedezi a törlesztőrészletet és a havi 449 forint folyószámla vezetéssel kapcsolatos díjat.

A takarék elfogadja a 3 évesnél nem régebbi értékbecslést, bár ebben az ügyintéző bevallása szerint rugalmasak. Néhány esetben viszont ezt az értékbecslést felülbírálhatják. Kamatperiódus hosszára vonatkozó kérdésünkre nem tudtak tájékoztatást adni a bank alkalmazottai, ezt a honlapon sem találtuk meg. Kérdésünkre azt is elárulta az ügyintéző, hogy az ország egész területéről vannak érdeklődők. Van olyan is, aki Debrecenből tervezi az utazást. Nincs földrajzi korlátja tehát a hitelezésnek, legalábbis a banki tájékoztatás szerint.

A takarék honlapjának újbóli meglátogatása során ezt találtuk:

"Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Somogy Takarék Szövetkezet a korlátozott lehetőségei miatt elsősorban a saját és a működési körzetébe tartozó (Somogy megye és Nagykanizsa) ügyfelei devizahitel kiváltását tudja biztosítani. Javasoljuk, hogy a lakóhelyük körzetében lévő Takarékszövetkezeteket keressék fel konkrét igényeikkel."


Pénzcentrum vélemény
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített jelentés szerint 2010 év végén a SomogyTakaréknak összesen 766 millió forint saját tőke állt rendelkezésére, hitelállománya 4,7 milliárd forint volt. A betétállománya 13 milliárd forint, 6,2 milliárd forint értékben rendelkezik államkötvényekkel. Véleményünk szerint, amennyiben nem történt jelentős tőkeemelés, a hitelintézet nem képes igazán jelentős számú új forinthitelt nyújtani. Hasonló helyzetben persze lehetséges, hogy a tulajdonosok hajlandóak nagyobb összeggel is hozzájárulni a szövetkezet hitelezési növekedéséhez.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 13:24
Ma már elismert fotósként dolgozik a szigetországban. Váradi Béla egy podcastos interjúban mesélte e...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?