Új termék a béren kívüli juttatások piacán: OTP Cafeteria kártya

Pénzcentrum
2008. december 2. 14:19

Az OTP Csoport 2008. december 1-jén bevezette az OTP Cafeteria kártyát, az adómentes béren kívüli juttatások elektronikus nyilvántartó és elszámoló rendszerét. Az OTP Cafeteria kártya multifunkciós kártyaként működik, amely egyszerre több egyenleg, béren kívüli juttatás kezelését teszi lehetővé. A Cafeteria kártyával egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos a szolgáltatások igénybevétele.

Jelenleg a béren kívüli juttatások felhasználása a piacon döntően különféle papírutalványokon keresztül történik. Az OTP Cafeteria kártya előnye, hogy az eddigi, több típusú utalvány helyett a kínált szolgáltatások egy kártyával vehetők igénybe, és vásárláskor a költés pontos összegét vonják le. Az elektronikus kártya a munkáltatók számára is könnyebbséget jelent, hiszen kevesebb az adminisztrációjuk azáltal, hogy online felületen zajlik a kártyák és az utalványok megrendelése, feltöltése - további disztribúciós feladatok nélkül. A cafeteria elemek teljes adminisztrációja az ügyfélkapun keresztül online zajlik, ha egy munkavállalót már egyszer regisztráltak, akkor az adatai megmaradnak, és csak változás esetén szükséges azt frissíteni.

A szolgáltatás igénybevételekor a fizetés POS terminálon keresztül történik, a kártyatulajdonos aktuális egyenlegét a vásárlás után azonnal nyomon tudja követni a termináli bizonylaton. Az aktuális egyenleg továbbá telefonon és interneten is lekérdezhető. A kártyával hat különféle szolgáltatási típus érhető el: egészségpénztári szolgáltatások, hideg és meleg étkezés, iskolakezdési hozzájárulás, ajándék utalvány, kultúra utalvány).

"Az általános megszorítások miatt az azonnal felhasználható adómentes juttatások egyre népszerűbbek a munkáltatók körében. Arra számítunk, hogy az OTP Cafeteria kártya praktikussága és kevés adminisztrációt igénylő háttere miatt idővel a legelterjedtebb eszközzé válik a béren kívüli juttatások felhasználásakor" - nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Elmondta továbbá, hogy az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. a Cafeteria kártya bevezetéshez szükséges pénzügyminisztériumi állásfoglalással, feltételes adómegállapítással és PSZÁF állásfoglalással is rendelkezik.

Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője hozzátette, hogy az OTP Cafeteria kártya a jelenlegi Egészségkártya összes szolgáltatását tudja nyújtani, és reményei szerint az új termék is nagymértékben hozzájárul az egészséges életmód, a prevenció és az öngondoskodás népszerűsítéséhez. Elmondta továbbá, hogy: "A jelenlegi Egészségkártyák érvényességének megszűnésekor további egészségpénztári tagság esetén a tagok már automatikusan Cafeteria kártyát fognak kapni, amellyel ugyanúgy igénybe vehetik az egészségpénztári szolgáltatásokat, mint korábban. Vagyis a tagok ilyen szempontból nem fogják érzékelni a változást."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kártya segítségével a juttatások rugalmasan - az utolsó feltöltéstől számított 24 hónapig felhasználhatók (kivéve az iskolakezdési utalványt). Amennyiben a kártya elveszik, letiltható - így a rajta szereplő összeg nem vész el. További előnye még, hogy a jelenlegi utalványforgalom legnagyobb részét bonyolító beváltóhelyek túlnyomó többségben már rendelkeznek OTP Bank kártyaelfogadási szerződéssel és POS terminállal, vagyis az elfogadóhelyek számának növelése biztosított. Jelenleg a nagy áruházláncokkal történik a folyamatos kapcsolatfelvétel és a szerződés előkészítés. "Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy minden második héten sikerül egy új lánccal megállapodnia az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nek. Mindemellett a munkáltatók igényét is igyekszünk maximálisan figyelembe venni: amennyiben egy szolgáltató bevonására külön igény merül fel valamelyik munkáltató részéről, akkor azzal leszerződünk. " - mondta Róth Lajos. A multifunkciós kártyát várhatóan már jövőre hitelkártya-funkcióval is bővítik, de további lehetőségek bevonását is vizsgálják. A kártya kibocsátója az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Egészségpénztár és az OTP Bank Nyrt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm