16 °C Budapest

Új termék a béren kívüli juttatások piacán: OTP Cafeteria kártya

Pénzcentrum
2008. december 2. 14:19

Az OTP Csoport 2008. december 1-jén bevezette az OTP Cafeteria kártyát, az adómentes béren kívüli juttatások elektronikus nyilvántartó és elszámoló rendszerét. Az OTP Cafeteria kártya multifunkciós kártyaként működik, amely egyszerre több egyenleg, béren kívüli juttatás kezelését teszi lehetővé. A Cafeteria kártyával egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos a szolgáltatások igénybevétele.

Jelenleg a béren kívüli juttatások felhasználása a piacon döntően különféle papírutalványokon keresztül történik. Az OTP Cafeteria kártya előnye, hogy az eddigi, több típusú utalvány helyett a kínált szolgáltatások egy kártyával vehetők igénybe, és vásárláskor a költés pontos összegét vonják le. Az elektronikus kártya a munkáltatók számára is könnyebbséget jelent, hiszen kevesebb az adminisztrációjuk azáltal, hogy online felületen zajlik a kártyák és az utalványok megrendelése, feltöltése - további disztribúciós feladatok nélkül. A cafeteria elemek teljes adminisztrációja az ügyfélkapun keresztül online zajlik, ha egy munkavállalót már egyszer regisztráltak, akkor az adatai megmaradnak, és csak változás esetén szükséges azt frissíteni.

A szolgáltatás igénybevételekor a fizetés POS terminálon keresztül történik, a kártyatulajdonos aktuális egyenlegét a vásárlás után azonnal nyomon tudja követni a termináli bizonylaton. Az aktuális egyenleg továbbá telefonon és interneten is lekérdezhető. A kártyával hat különféle szolgáltatási típus érhető el: egészségpénztári szolgáltatások, hideg és meleg étkezés, iskolakezdési hozzájárulás, ajándék utalvány, kultúra utalvány).

"Az általános megszorítások miatt az azonnal felhasználható adómentes juttatások egyre népszerűbbek a munkáltatók körében. Arra számítunk, hogy az OTP Cafeteria kártya praktikussága és kevés adminisztrációt igénylő háttere miatt idővel a legelterjedtebb eszközzé válik a béren kívüli juttatások felhasználásakor" - nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Elmondta továbbá, hogy az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. a Cafeteria kártya bevezetéshez szükséges pénzügyminisztériumi állásfoglalással, feltételes adómegállapítással és PSZÁF állásfoglalással is rendelkezik.

Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője hozzátette, hogy az OTP Cafeteria kártya a jelenlegi Egészségkártya összes szolgáltatását tudja nyújtani, és reményei szerint az új termék is nagymértékben hozzájárul az egészséges életmód, a prevenció és az öngondoskodás népszerűsítéséhez. Elmondta továbbá, hogy: "A jelenlegi Egészségkártyák érvényességének megszűnésekor további egészségpénztári tagság esetén a tagok már automatikusan Cafeteria kártyát fognak kapni, amellyel ugyanúgy igénybe vehetik az egészségpénztári szolgáltatásokat, mint korábban. Vagyis a tagok ilyen szempontból nem fogják érzékelni a változást."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kártya segítségével a juttatások rugalmasan - az utolsó feltöltéstől számított 24 hónapig felhasználhatók (kivéve az iskolakezdési utalványt). Amennyiben a kártya elveszik, letiltható - így a rajta szereplő összeg nem vész el. További előnye még, hogy a jelenlegi utalványforgalom legnagyobb részét bonyolító beváltóhelyek túlnyomó többségben már rendelkeznek OTP Bank kártyaelfogadási szerződéssel és POS terminállal, vagyis az elfogadóhelyek számának növelése biztosított. Jelenleg a nagy áruházláncokkal történik a folyamatos kapcsolatfelvétel és a szerződés előkészítés. "Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy minden második héten sikerül egy új lánccal megállapodnia az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nek. Mindemellett a munkáltatók igényét is igyekszünk maximálisan figyelembe venni: amennyiben egy szolgáltató bevonására külön igény merül fel valamelyik munkáltató részéről, akkor azzal leszerződünk. " - mondta Róth Lajos. A multifunkciós kártyát várhatóan már jövőre hitelkártya-funkcióval is bővítik, de további lehetőségek bevonását is vizsgálják. A kártya kibocsátója az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Egészségpénztár és az OTP Bank Nyrt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 24. 09:48
Tamásék felvették a babváró hitelt, de aztán a gyerek születése után elváltak. Ezután tudni szerette...
Holdblog  |  2023. március 24. 09:14
Az elmúlt napokban attól volt hangos a Twitter egy nem is olyan kis szeglete, hogy Balaji Srinivasan...
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?