21 °C Budapest

Új termék a béren kívüli juttatások piacán: OTP Cafeteria kártya

Pénzcentrum
2008. december 2. 14:19

Az OTP Csoport 2008. december 1-jén bevezette az OTP Cafeteria kártyát, az adómentes béren kívüli juttatások elektronikus nyilvántartó és elszámoló rendszerét. Az OTP Cafeteria kártya multifunkciós kártyaként működik, amely egyszerre több egyenleg, béren kívüli juttatás kezelését teszi lehetővé. A Cafeteria kártyával egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos a szolgáltatások igénybevétele.

Jelenleg a béren kívüli juttatások felhasználása a piacon döntően különféle papírutalványokon keresztül történik. Az OTP Cafeteria kártya előnye, hogy az eddigi, több típusú utalvány helyett a kínált szolgáltatások egy kártyával vehetők igénybe, és vásárláskor a költés pontos összegét vonják le. Az elektronikus kártya a munkáltatók számára is könnyebbséget jelent, hiszen kevesebb az adminisztrációjuk azáltal, hogy online felületen zajlik a kártyák és az utalványok megrendelése, feltöltése - további disztribúciós feladatok nélkül. A cafeteria elemek teljes adminisztrációja az ügyfélkapun keresztül online zajlik, ha egy munkavállalót már egyszer regisztráltak, akkor az adatai megmaradnak, és csak változás esetén szükséges azt frissíteni.

A szolgáltatás igénybevételekor a fizetés POS terminálon keresztül történik, a kártyatulajdonos aktuális egyenlegét a vásárlás után azonnal nyomon tudja követni a termináli bizonylaton. Az aktuális egyenleg továbbá telefonon és interneten is lekérdezhető. A kártyával hat különféle szolgáltatási típus érhető el: egészségpénztári szolgáltatások, hideg és meleg étkezés, iskolakezdési hozzájárulás, ajándék utalvány, kultúra utalvány).

"Az általános megszorítások miatt az azonnal felhasználható adómentes juttatások egyre népszerűbbek a munkáltatók körében. Arra számítunk, hogy az OTP Cafeteria kártya praktikussága és kevés adminisztrációt igénylő háttere miatt idővel a legelterjedtebb eszközzé válik a béren kívüli juttatások felhasználásakor" - nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Elmondta továbbá, hogy az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. a Cafeteria kártya bevezetéshez szükséges pénzügyminisztériumi állásfoglalással, feltételes adómegállapítással és PSZÁF állásfoglalással is rendelkezik.

Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője hozzátette, hogy az OTP Cafeteria kártya a jelenlegi Egészségkártya összes szolgáltatását tudja nyújtani, és reményei szerint az új termék is nagymértékben hozzájárul az egészséges életmód, a prevenció és az öngondoskodás népszerűsítéséhez. Elmondta továbbá, hogy: "A jelenlegi Egészségkártyák érvényességének megszűnésekor további egészségpénztári tagság esetén a tagok már automatikusan Cafeteria kártyát fognak kapni, amellyel ugyanúgy igénybe vehetik az egészségpénztári szolgáltatásokat, mint korábban. Vagyis a tagok ilyen szempontból nem fogják érzékelni a változást."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kártya segítségével a juttatások rugalmasan - az utolsó feltöltéstől számított 24 hónapig felhasználhatók (kivéve az iskolakezdési utalványt). Amennyiben a kártya elveszik, letiltható - így a rajta szereplő összeg nem vész el. További előnye még, hogy a jelenlegi utalványforgalom legnagyobb részét bonyolító beváltóhelyek túlnyomó többségben már rendelkeznek OTP Bank kártyaelfogadási szerződéssel és POS terminállal, vagyis az elfogadóhelyek számának növelése biztosított. Jelenleg a nagy áruházláncokkal történik a folyamatos kapcsolatfelvétel és a szerződés előkészítés. "Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy minden második héten sikerül egy új lánccal megállapodnia az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nek. Mindemellett a munkáltatók igényét is igyekszünk maximálisan figyelembe venni: amennyiben egy szolgáltató bevonására külön igény merül fel valamelyik munkáltató részéről, akkor azzal leszerződünk. " - mondta Róth Lajos. A multifunkciós kártyát várhatóan már jövőre hitelkártya-funkcióval is bővítik, de további lehetőségek bevonását is vizsgálják. A kártya kibocsátója az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Egészségpénztár és az OTP Bank Nyrt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm