18 °C Budapest

A recesszió a cafeteriát sem hagyja érintetlenül!

Pénzcentrum
2008. november 11. 08:45

Az utalványpiac két nagy szereplője meglehetősen pesszimistán tekint a jövőre, ugyan ma még szinte semmit nem éreznek a válság hatásaiból, jövőre azonban a béren kívüli juttatások csökkenésére is számítanak - írja a Napi Gazdaság.

Az Accor Services Magyarország Kft. egyik vezetője szerint ezeket a vállalati költségeket a legkönnyebb lefaragni, így valószínűsíti, hogy jövőre csökkeni fog a forgalmuk.

A cégek év végén döntenek a következő évi juttatásokról, így legkorábban január-februárban tudnak az utalványokat kibocsátó cégek mérleget vonni.

Egyelőre a Sodexo Pass sem tapasztalt forgalomcsökkenést, és bíznak abban is, hogy az adómentes juttatások mellett döntenek majd a cégek, és munkavállalók is. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a forgalom megnőne, és a bruttó bérek csökkentése mellett azok nettó értékével megegyező utalványt biztosítanának a cégek a dolgozóknak, holott ezzel adót takaríthatna meg a vállalat.

A probléma ezzel csak az, hogy a munka törvénykönyve szerint nem lehet egyoldalúan bért csökkenteni, csak ha mindkét fél beleegyezik. Éppen ezért nem számítanak az utalványok tömeges forgalomnövekedésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?