13 °C Budapest

Nyáron a hitel a divatos?

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 08:00

Júliusban a bankszektor mérlegfőösszegének növekedése megtorpant, amely vélhetően a megtakarítási kedv visszaesésére vezethető vissza - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) bankszektorra vonatkozó legfrissebb adataiból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bankszektor mérlegfőösszege növekedése megtorpant az év hetedik hónapjában, 0,8 százalékos emelkedés után júliusban 22 159 milliárd forintot tett ki.


 


Hitelek

Mind a háztartások, mind a vállalkozások hitelállományában az előző havit meghaladó mértékű növekedés következett be. Az összesített hitelállomány emelkedése júliusban 3,37 százalékos volt. A hitelállomány emelkedése mögött a devizahitel-felvételi kedv megemelkedése áll, illetve továbbra is folytatódott a háztartások folyószámla- és fogyasztási hitelállományának növekedése. 
 


Betétek

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vélhetően a hitelfelvétel emelkedésének következtében csökkenő megtakarítás-állomány miatt tovább olvadt a belföldi forintbetét állomány júniushoz képest 0,4, az előző év azonos időszakához képest 2,96 százalékkal. Emellett a devizabetétek állományában kis mértékű emelkedés volt tapasztalható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?