Nyaralni mész? Spórolj 40 ezret a bankkártyádon!

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 10:05

A felelőtlenül elkövetett bankkártyás műveletek országhatárokon belül is kellemetlenül nagy összegekbe kerülhetnek, az értelmetlen veszteség pedig több ezer forintra nőhet, amint átlépjük a magyar határokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bankkártyás díjak azonban nem csak hazánkban, hanem Európa-szerte problémát jelentenek a banki ügyfeleknek, akik sok esetben szélmalomharcot folytatnak a bújtatott költségekkel szemben.

A legfrissebb hírek szerint azonban az egyik brit kártyakibocsátó feloldotta a kellemetlen helyzetet, és egy olyan innovatív bankkártyával lépett piacra, amely lehetővé teszi, hogy külföldön is a belföldihez hasonló feltételek mellett használhassák az ügyfelek bankkártyájukat.

Az EURO Card keretében ajánlott konstrukció lényege, hogy a bankkártya-tulajdonosok a kártyára előre feltöltött összeg felett rendelkezhetnek külföldön, a kártyatársaság pedig a 2 eurós készpénzfelvételi díjon felül sem konverziós, sem tranzakciós díjat nem számol fel.

Az ügyfelek a számukra leginkább kedvező árfolyam mellett válthatják euróra a fontot, amelyet a MasterCard kártya segítségével szinte bárhol a világon elkölthetnek. A fokozott biztonság érdekében pedig a nálunk oly megszokott, de a szigetországban sokáig mellőzött PIN-kód is alkalmazásra kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kártyakibocsátó szerint a megtakarítás egy négy fős család esetében, mely körülbelül 1600 fontot vagyis 600 ezer forintot költ egy egyhetes nyaralás alatt, elérheti a 110 fontot, tehát 41 ezer forintot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06