7 °C Budapest

A hitelt is hitelből vesszük

Pénzcentrum
2007. július 31. 14:00

A háztartási szektor forintban denominált hiteleinek átlagos kamatlábai az elmúlt évben tapasztalható szintről júniusban nem mozdultak el, míg a lekötött betétek átlagos kamatlábai kismértékben emelkedtek. Eddigi legmagasabb értékére emelkedett a svájci frankban denominált fogyasztási és lakáscélú hitelek új szerződéseinek értéke. - áll az MNB jelentésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A háztartási szektor hiteleinek kamatlábai az elmúlt évben tapasztalható szintről júniusban nem módosultak. A folyószámlahiteleinek átlagkamatlába 2007. január óta változatlannak tekinthető, júniusban 20,15%-ot tett ki. A lakáscélú hitelek piaci szintű átlagos kamatlába júniusban 10,17%-ot, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 12,66%-ot tett ki. A fogyasztási hitelek átlagos kamatlába és hitelköltség-mutatója júniusban nem változott számottevően, az átlagos kamatláb 17,26%-ot, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 24,99%-ot tett ki. Az egyéb hitelek átlagos kamatlába júniusban 11,33%-ot tett ki.

2007. júniusban a fogyasztási, a lakáscélú és az egyéb hitelek új szerződéseinek értéke a májusihoz képest alig változott. A fogyasztási hitelek új szerződéseinek értéke 19,8 milliárd forint, a lakáscélú hiteleké 9,6 milliárd forint, az egyéb hiteleké pedig 9,9 milliárd forint volt.

Az euróban denominált hitelek új szerződéseinek értéke júniusban összesen 1,7 milliárd forintot tett ki. Az euróban denominált folyószámlahitelek, fogyasztási hitelek és egyéb hitelek átlagos kamatlábai kismértékben emelkedtek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A svájci frankban denominált változó kamatozású vagy legfeljebb egy éves kamatfixálású fogyasztási hitelek átlagos kamatlába a 2007. január óta tapasztalható szintről az elmúlt két hónapban emelkedett. Az átlagos kamatláb 6,56%-ot, az átlagos hitelköltség mutató pedig 9,74%-ot tett ki júniusban. A lakáscélú hitelek átlagos kamatlábának és hitelköltség mutatójának szintje szinte változatlan volt az elmúlt évben. A kamatláb 3,44%, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 5,74% volt júniusban. 4

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06