28 °C Budapest

A Budapest Lízing újabb 5 millió eurós uniós forrással támogatja a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztését

Pénzcentrum
2006. december 22. 11:08

A Budapest Bank csoporthoz tartozó Budapest Lízing Zrt. 5 millió euró értékű megállapodást kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), melynek eredményeként a Budapest Lízing tovább bővíti a vidéki mikro-, illetve kis- és középvállalkozások (kkv) számára kínált finanszírozási konstrukcióit. E megállapodás létrejöttével a Budapest Lízingnek lehetősége nyílik arra, hogy - az EBRD által biztosított 5 millió eurós hitelkeretet felhasználva - különböző lízingkonstrukciók formájában elérhetővé tegye az európai uniós támogatási forrásokat az ország kevésbé fejlett térségeiben működő kkv-k, így őstermelők, egyéni vállalkozók számára.

A finanszírozást az Európai Bizottság és az EBRD közös kkv finanszírozási program* vidékfejlesztési alprogramja biztosítja, melynek célja, hogy a vidéki vállalkozások fejlesztése, növekedése érdekében könnyítse a finanszírozási források elérhetőségét, és kedvezményes forrásokat biztosítson.

Az EBRD hitele azon 25 ezer fő alatti településeken bejegyzett és működő őstermelők, egyéni vállalkozók, illetve legfeljebb 100 főt foglalkoztató, s maximum 7 millió euró (mintegy 1,8 milliárd forint) éves árbevételű kkv-k számára érhető el, amelyeknek új beruházásaikhoz (így például szállítóeszközök, mezőgazdasági termelőeszközök vásárlásához) külső forrásra van szükségük. A vállalkozók az európai uniós támogatást forint, euró és svájci frank alapú konstrukcióban igényelhetik, a finanszírozott összeg felső határa legfeljebb 125 ezer euró (mintegy 32 millió forint) lehet. Az uniós támogatás felhasználása során a Budapest Lízing az ügyfelek igényeihez és anyagi lehetőségeihez igazodó, testre szabott ajánlatokat nyújt.

Báti Balázs, a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgatója elmondta: "A Budapest Lízing számára jelentős szakmai elismerést jelent az EBRD partnerség, melynek segítségével a vidéki kis- és középvállalatok jelentős kedvezményekkel vehetnek igénybe termelőeszköz-lízing szolgáltatást a jövő évben is. Kiemelten fontos számunkra, hogy ezáltal a Budapest Lízing olyan vidéki, jellemzően kevésbé fejlett területek működő gazdálkodók és vidéki kisvállalkozások fejlődését tudja segíteni a kedvezményes konstrukciókkal, amelyek eddig nem pályázhattak ezen támogatási formára."

A Budapest Lízing 2003 óta partnere az EU/EBRD kkv finanszírozási programjának, amely keretében több mint 2 700 lízing ügyletet finanszírozott kkv ügyfeleknek. Ebből mintegy kétezer - 30 ezer eurónál kisebb értékű - mikro-lízing volt, amelyeket jellemzően szállítóeszközök (tehergépjármű, kamion), mezőgazdasági termelőeszközök és faipari berendezések vásárlására vettek igénybe az ügyfelek. A Budapest Lízing 2004 végén 20 millió euró értékű támogatási konstrukcióra szerződött az EBRD-vel, melyet 2005-ben további 5 millió euróval bővítettek. A ma aláírt megállapodással a magyar lízingpiacon a Budapest Lízing nyújtja a legszélesebb körben ezt a speciális, EU által támogatott finanszírozási formát, amellyel a vállalat tovább erősíti vezető pozícióját a termelőeszköz-lízing szegmensben.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?