29 °C Budapest

A Budapest Lízing újabb 5 millió eurós uniós forrással támogatja a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztését

Pénzcentrum
2006. december 22. 11:08

A Budapest Bank csoporthoz tartozó Budapest Lízing Zrt. 5 millió euró értékű megállapodást kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), melynek eredményeként a Budapest Lízing tovább bővíti a vidéki mikro-, illetve kis- és középvállalkozások (kkv) számára kínált finanszírozási konstrukcióit. E megállapodás létrejöttével a Budapest Lízingnek lehetősége nyílik arra, hogy - az EBRD által biztosított 5 millió eurós hitelkeretet felhasználva - különböző lízingkonstrukciók formájában elérhetővé tegye az európai uniós támogatási forrásokat az ország kevésbé fejlett térségeiben működő kkv-k, így őstermelők, egyéni vállalkozók számára.

A finanszírozást az Európai Bizottság és az EBRD közös kkv finanszírozási program* vidékfejlesztési alprogramja biztosítja, melynek célja, hogy a vidéki vállalkozások fejlesztése, növekedése érdekében könnyítse a finanszírozási források elérhetőségét, és kedvezményes forrásokat biztosítson.

Az EBRD hitele azon 25 ezer fő alatti településeken bejegyzett és működő őstermelők, egyéni vállalkozók, illetve legfeljebb 100 főt foglalkoztató, s maximum 7 millió euró (mintegy 1,8 milliárd forint) éves árbevételű kkv-k számára érhető el, amelyeknek új beruházásaikhoz (így például szállítóeszközök, mezőgazdasági termelőeszközök vásárlásához) külső forrásra van szükségük. A vállalkozók az európai uniós támogatást forint, euró és svájci frank alapú konstrukcióban igényelhetik, a finanszírozott összeg felső határa legfeljebb 125 ezer euró (mintegy 32 millió forint) lehet. Az uniós támogatás felhasználása során a Budapest Lízing az ügyfelek igényeihez és anyagi lehetőségeihez igazodó, testre szabott ajánlatokat nyújt.

Báti Balázs, a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgatója elmondta: "A Budapest Lízing számára jelentős szakmai elismerést jelent az EBRD partnerség, melynek segítségével a vidéki kis- és középvállalatok jelentős kedvezményekkel vehetnek igénybe termelőeszköz-lízing szolgáltatást a jövő évben is. Kiemelten fontos számunkra, hogy ezáltal a Budapest Lízing olyan vidéki, jellemzően kevésbé fejlett területek működő gazdálkodók és vidéki kisvállalkozások fejlődését tudja segíteni a kedvezményes konstrukciókkal, amelyek eddig nem pályázhattak ezen támogatási formára."

A Budapest Lízing 2003 óta partnere az EU/EBRD kkv finanszírozási programjának, amely keretében több mint 2 700 lízing ügyletet finanszírozott kkv ügyfeleknek. Ebből mintegy kétezer - 30 ezer eurónál kisebb értékű - mikro-lízing volt, amelyeket jellemzően szállítóeszközök (tehergépjármű, kamion), mezőgazdasági termelőeszközök és faipari berendezések vásárlására vettek igénybe az ügyfelek. A Budapest Lízing 2004 végén 20 millió euró értékű támogatási konstrukcióra szerződött az EBRD-vel, melyet 2005-ben további 5 millió euróval bővítettek. A ma aláírt megállapodással a magyar lízingpiacon a Budapest Lízing nyújtja a legszélesebb körben ezt a speciális, EU által támogatott finanszírozási formát, amellyel a vállalat tovább erősíti vezető pozícióját a termelőeszköz-lízing szegmensben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 19. 18:49
A The Wall Street Journal (WSJ) tudósítója most olyan szigorított fegyházba kerül, amilyenben Aleksz...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Bankmonitor  |  2024. július 19. 10:32
Sajnos ez nem azt jelenti, hogy az infláiciókövető állampapír kamata növekedne, hanem a 2029/N BMÁP...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm