12 °C Budapest

A Budapest Lízing újabb 5 millió eurós uniós forrással támogatja a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztését

Pénzcentrum
2006. december 22. 11:08

A Budapest Bank csoporthoz tartozó Budapest Lízing Zrt. 5 millió euró értékű megállapodást kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), melynek eredményeként a Budapest Lízing tovább bővíti a vidéki mikro-, illetve kis- és középvállalkozások (kkv) számára kínált finanszírozási konstrukcióit. E megállapodás létrejöttével a Budapest Lízingnek lehetősége nyílik arra, hogy - az EBRD által biztosított 5 millió eurós hitelkeretet felhasználva - különböző lízingkonstrukciók formájában elérhetővé tegye az európai uniós támogatási forrásokat az ország kevésbé fejlett térségeiben működő kkv-k, így őstermelők, egyéni vállalkozók számára.

A finanszírozást az Európai Bizottság és az EBRD közös kkv finanszírozási program* vidékfejlesztési alprogramja biztosítja, melynek célja, hogy a vidéki vállalkozások fejlesztése, növekedése érdekében könnyítse a finanszírozási források elérhetőségét, és kedvezményes forrásokat biztosítson.

Az EBRD hitele azon 25 ezer fő alatti településeken bejegyzett és működő őstermelők, egyéni vállalkozók, illetve legfeljebb 100 főt foglalkoztató, s maximum 7 millió euró (mintegy 1,8 milliárd forint) éves árbevételű kkv-k számára érhető el, amelyeknek új beruházásaikhoz (így például szállítóeszközök, mezőgazdasági termelőeszközök vásárlásához) külső forrásra van szükségük. A vállalkozók az európai uniós támogatást forint, euró és svájci frank alapú konstrukcióban igényelhetik, a finanszírozott összeg felső határa legfeljebb 125 ezer euró (mintegy 32 millió forint) lehet. Az uniós támogatás felhasználása során a Budapest Lízing az ügyfelek igényeihez és anyagi lehetőségeihez igazodó, testre szabott ajánlatokat nyújt.

Báti Balázs, a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgatója elmondta: "A Budapest Lízing számára jelentős szakmai elismerést jelent az EBRD partnerség, melynek segítségével a vidéki kis- és középvállalatok jelentős kedvezményekkel vehetnek igénybe termelőeszköz-lízing szolgáltatást a jövő évben is. Kiemelten fontos számunkra, hogy ezáltal a Budapest Lízing olyan vidéki, jellemzően kevésbé fejlett területek működő gazdálkodók és vidéki kisvállalkozások fejlődését tudja segíteni a kedvezményes konstrukciókkal, amelyek eddig nem pályázhattak ezen támogatási formára."

A Budapest Lízing 2003 óta partnere az EU/EBRD kkv finanszírozási programjának, amely keretében több mint 2 700 lízing ügyletet finanszírozott kkv ügyfeleknek. Ebből mintegy kétezer - 30 ezer eurónál kisebb értékű - mikro-lízing volt, amelyeket jellemzően szállítóeszközök (tehergépjármű, kamion), mezőgazdasági termelőeszközök és faipari berendezések vásárlására vettek igénybe az ügyfelek. A Budapest Lízing 2004 végén 20 millió euró értékű támogatási konstrukcióra szerződött az EBRD-vel, melyet 2005-ben további 5 millió euróval bővítettek. A ma aláírt megállapodással a magyar lízingpiacon a Budapest Lízing nyújtja a legszélesebb körben ezt a speciális, EU által támogatott finanszírozási formát, amellyel a vállalat tovább erősíti vezető pozícióját a termelőeszköz-lízing szegmensben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 09:12
Ezentúl Havas Henrik a Megoldás Mozgalomhoz és Gattyán György milliárdoshoz közeli Frisshirek.hu-t t...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
Bankmonitor  |  2024. április 15. 12:48
Miért lenne szükségem életbiztosításra? Ha meghalok, mindenem a családé lesz, nekem akkor már nincs...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm