18 °C Budapest

Minden harmadik biztosítást felmondják

Pénzcentrum
2006. július 13. 16:00

A hosszú távú életbiztosítások harmada nem éri meg az ötödik évet, azt az ügyfelek hamarabb felmondják.

A hosszú távú életbiztosítások harmada nem éri meg az ötödik évet, azt az ügyfelek hamarabb felmondják.

A harmincéves futamidejű konstrukcióknál például 76 százaléka nem jut el a futamidő végéig - derül ki egy német felmérésből. Itthon még egyelőre nem készült ilyen tanulmány, ám a biztosítók jelzése szerint a felmondások többségét fizetési problémákkal indokolják.

A lemondás leggyakoribb indokai között szerepel: a jövedelem csökkenése, a munkahely elvesztése, valamint a tartós betegség. Azonban a visszavásárlás után az ügyfelek meglepődve tapasztalják, hogy a befizetett összeg 10-50 százalékát kapják csak vissza a felmondást követően.

Ez azzal magyarázható, hogy a szerződési költségeket és a vállalt kockázat díját levonják a visszafizetendő összegből.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legtöbb hazai kliens általában a klasszikus, vegyes életbiztosítást mondja fel. A unit-linked típusú biztosításokat azonban sokan megtartják. Ennek oka leginkább a termék rugalmasságában keresendő.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?