Collaboration, science and computer with a doctor women team in a laboratory for covid research in ppe uniform. Teamwork, innovation and experiment with scientist females working together in a lab

Elképesztő, mi derült ki Kínáról koronavírus-ügyben: most kerülnek elő a csontvázak

2024. január 18. 17:31

Kínai kutatók 2019 decemberének végén izolálták és térképezték fel a Covid-19 vírust, legalább két héttel azelőtt, hogy Peking nyilvánosságra hozta volna a halálos vírus részleteit a világ számára - közölték a kongresszusi nyomozók, újból kérdéseket vetve fel azzal kapcsolatban, hogy mit tudott Kína a világjárvány döntő jelentőségű korai napjaiban. jelent meg a Wall Street Journal-ben. 

Az egészségügyi minisztériumtól egy amerikai képviselőházi bizottság által megszerzett dokumentumokból kiderült, hogy egy pekingi kutató már 2019. december 28-án feltöltötte a vírus szerkezetének majdnem teljes szekvenciáját egy amerikai kormányzati adatbázisba. Ekkoriban a kínai tisztviselők még "ismeretlen" vírusos tüdőgyulladásként írták le a Vuhanban kirobbant járványt, és még nem zárták be azt a piacot, ahol később az egész járvány eredetét feltételezték.

A vírus szekvenciájának megosztását Kína csak 2020. január 11-én tette meg az Egészségügyi Világszervezettel. Szakértők szerint ez a plusz két hét rendkívül fontos lehetett volna a világ orvosai számára, hogy korábban megértsék a Covid-19 terjedését, meghatározhassák a védekezés módjait, és az oltás kifejlesztéséhez is hamarabb hozzá tudtak volna látni.

A Twitteren az Arizonai Egyetem professzora a közösségi média felületén arról számolt be, hogy ez az információ nem új:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm