17 °C Budapest
Close-up of young woman with correction lines on face. High angle view of female patient is lying on operating table. She is in emergency room.

Megszólalt a plasztikai sztársebész: ez a legjobb életkor az arcfelvarráshoz

2023. december 14. 07:15

A Beverly Hills-i plasztikai sebész, Dr. Sarmela Sunder szerint nincs meghatározott életkor az arcfelvarráshoz, mivel ez olyan egyéni tényezőktől függ, mint a genetika és az életmód. Ugyanakkor hozzátette, hogy tapasztalatai szerint az eredmény általában szemrevalóbb és tartósabb is, ha a hormonszintek miatt a menopauza előtt végzik el a beavatkozásokat. Magyarországon is egyre többen fekszenek kés alá - férfiak is -, a magánszektorban könnyedén találni szolgáltatót, ha van elég megtakarításunk.

Dr. Sarmela Sunder, a kaliforniai Beverly Hillsben élő, kettős szakvizsgával rendelkező plasztikai sebész a TikTok-on keresztül osztotta meg meglátásait az arcfelvarrás ideális életkoráról. A sebész, akit a platformon @TikTokBeautyDoc néven ismernek, tisztázta, hogy nincs meghatározott életkor, amelynél fogva valaki alkalmas lesz az arcfelvarrásra. Válaszul egy 43 éves páciens kérdésére, miszerint "túl fiatal" az eljáráshoz, Dr. Sunder elmondta, hogy kezelt már olyan 30-as éveik végén járó pácienseket, akik a bőr lazasága miatt megfelelő jelöltek voltak.

A korai arcfelvarrás szükségességét különböző tényezőknek tulajdonította, mint például a genetika, az anatómia és az életmódbeli szokások, például a napozás. Megjegyezte azonban azt is, hogy egyeseknél hasonló okok miatt csak az 50-es éveikben van szükség arcfelvarrásra. Dr. Sunder hangsúlyozta, hogy ő nem tart be semmilyen szigorú számszerű szabályt, hanem a páciens megjelenése és szöveteinek állapota alapján dönt.

A facelift vagy rhytidectomia célja, hogy a megereszkedett bőr és a száj körüli finom vonalak eltüntetésével fiatalos megjelenést kölcsönözzön a pácienseknek. A Cleveland Clinic leírása szerint az eljárás során a sebészek bemetszéseket ejtenek a fülek, a hajvonal és az áll alatt, szétválasztják és megfeszítik az alatta lévő izmokat, majd eltávolítják a felesleges bőrt, mielőtt újra az arcra helyezik azt - írja a DailyMail.

Ugyanakkor Dr. Sunder azt is hozzátette, hogy az eredmények általában jobbak és hosszabb ideig tartanak, ha fiatalabb korban végzik el őket. Elmagyarázta, hogy a menopauza előtti liftingek általában jobban öregednek, mint a menopauza utániak, mivel a magasabb hormonszintek serkentik a kollagén- és elasztintermelést.

A Johns Hopkins Medicine szerint az eljárás ideális jelöltjei azok, akiknek megereszkedett, de rugalmas bőrük és erős csontozatuk van. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága hozzáteszi, hogy a jó egészségi állapotban lévő, halláskárosodással nem rendelkező nemdohányzók is megfelelő jelöltek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dr. Sunder azzal zárta, hogy az arcfelvarrásra való alkalmasságot egyéni alapon értékelik. Elismerte, hogy nem mindenki lehet megfelelő jelölt a 40-es vagy akár az 50-es évei elején, de biztosan vannak olyanok, akiknek ezekben az életkorokban előnyös lehet a beavatkozás.

Videójának kommentszekciójában a nézők megosztották saját tapasztalataikat az arcfelvarrással kapcsolatban. Az egyik felhasználó elárulta, hogy 44 évesen vetette alá magát a beavatkozásnak, míg egy másik felhasználó humorosan azon kesergett, hogy 60 évesen "túl késő". Egy másik kommentelő szerint a 30-as évek közepe a legjobb életkor a legtöbb ember számára.

Dr. Sunder gyakran osztja meg a TikTok-on keresztül a különböző kozmetikai eljárásokkal kapcsolatos szakértelmét. Egy korábbi videójában azt tanácsolta, hogy a cink-kiegészítők szedése meghosszabbíthatja a Botox-injekciók hatását, és azt javasolta, hogy a gyorsabb eloszlás érdekében többet sportoljon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem