16 °C Budapest
Bicycle light green bike street

Ennyi esetet láthatnak el éves szinten a bringás mentőegységek: hamarosan kezdődik a tesztüzem

2022. augusztus 18. 09:44

A 112-es központi segélyhívóra tavaly összesen 1 633 094 hívás érkezett be a mentőkhöz. Ezek közül 1 261 457 esetben, tehát a hívások 77,24 százalékában volt szükség valamelyik mentőegység tényleges beavatkozására. Ezek közül az esetek 21 százalékában kellett rohamkocsit vagy esetkocsit küldeni. A feladatok 79 százalékában elegendő volt mentőgépkocsit küldeni, amelyen egy mentőápoló megy ki a beteghez.

A mentősök évente közel 30 ezer olyan esethez mennek ki, amely után a beteget vagy a sérültet nem kell kórházba szállítani – válaszolta a Telex kérdésére az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A mentősök nem minden esetben szállítják kórházba a sérültet vagy a beteget.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Országos Mentőszolgálat bevezeti a biciklis mentőegységet. A szervezeteben hetek óta folyik egy projekt, aminek keretében felmérik, mentőápolók közül kik vállalnának többletbérezés ellenében szolgálatokat az új kerékpáros mentőegységben. A bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be, különösen azokon a területeken, ahonnan az átlagosnál is több a hívás. A főváros, illetve a Közép-Magyarországi Régió éppen ilyen.

Győrfi Pál szóvívő elmondása alapján a program tavasszal indulhat el Budapesten, jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik, a tesztüzem pedig heteken belül elkezdődhet. A tervek szerint kezdetben elsősorban Budapest belső, forgalmas területein találkozhatnak majd az emberek a kerékpáros mentősökkel, de kedvező tapasztalatok esetén a mentési módszert akár más városokra is kiterjeszthetik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?