15 °C Budapest
Coronavirus COVID-19 rapid diagnostic test kit

Súlyosbodik a COVID-helyzet Magyarországon: láthatáron az új, könnyebben fetőző variáns

2022. július 15. 16:31

Hamarosan hazánkban is az omikron 4-es és 5-ös alvariánsa lehet a domináns, amely nyáron is képes hatékonyan terjedni - mondta Dr. Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője. A szakember szerint mindenkinek ajánlott felvenni a harmadik oltást, sőt az idősek és a krónikus betegek már a negyediken is elkezdhetnek gondolkodni.

Elővigyázatosságra hívta fel a figyelemet az RTL Reggeliben Dr. Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője. A szakember arról beszélt, hogy az utóbbi hetekben folyamatosan emelkedett az új fertőzöttek száma, és a szennyvízadatok is emelkedő tendenciát mutatnak az egész országban.

Az osztályvezető kifejtette, a háziorvosok folyamatosan oltottak, jövő héttől pedig már kedden és pénteken is lehet majd oltást kapni. A harmadik oltás fontosságáról szólva azt mondta, azt mindenképpen javasolja azoknak, akik nem kaptak még emlékeztető vakcinát. A 60 év felettieknek és a krónikus betegeknek pedig a 4. oltást is ajánlják az EU-ban, és itthon is.

Az új alvariáns elmondta, hamarosan látható lesz, hogy hazánkban is szépen lassan az omikron 4-es és 5-ös alvariánsa lesz a domináns. A betegség már szerencsére könnyebb lefolyású, viszont könnyebben is fetőz, így a nyári időszakban is képes hatékonyabban terjedni. A főbb tünetek az orrfolyás, köhögés, torokkaparás, és a páciensek néhány nap alatt meggyógyulnak, így lehet, nem is fordulnak orvoshoz - tette hozzá. Ám most is vannak kórházban, intenzív osztályokon, szóval korántsem veszélytelen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17