25 °C Budapest
Boy holding a face mask cimlapi

A tömegközlekedésre csak teszttel engednék az oltatlanokat: kemény szigorításra készül Németország

2021. november 15. 16:26

A tömegközlekedésre is csak negatív teszttel, oltással, vagy a gyógyulást bizonyító dokumentummal lehetne felszállni Németországban a kormányzásra készülő pártok tervei szerin.

Várhatóan ismét korlátozni fogják a találkozások számát Németországban, mert az utóbbi időkben sorra dönti a rekordokat a fertőzöttek száma. A Spiegel szerint az épp a kormányalakításról tárgyaló pártok, azaz a szociáldemokraták, zöldek és liberálisok megállapodtak a szigorítások bevezetéséről.

Így például az oltatlanok negatív COVID-teszt nélkül a tömegközlekedésre sem szállhatnának fel, csak az  oltottak, a gyógyultak, vagy frissen teszteltek használhatnák a közösségi közlekedést.

A zöldek egyik képviselője, Oliver Krischer egy interjúban azt mondta, hogy korlátozni kell az oltatlanok találkozásainak számát, hogy a társadalom oltott része továbbra is élhesse az életét. Olaf Scholz kancellárjelölt bejelentette, hogy további szigorításokról is tárgyalnak még. Ezek március közepéig lennének érvényben, amit három hónappal lehet meghosszabbítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?