32 °C Budapest
Nyíregyháza, 2021. május 11.A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 11-én.MTI/Balázs Attila

Bekeményítettek az osztrákok: több százezer magyar védettségi igazolását nem fogadják el

2021. május 17. 09:01

Csak a nyugati vakcinákkal beoltottak igényelhetik az osztrák védettségi igazolványt: ezzel tesztelés nélkül lehet például étterembe, szállodába menni az országban. Akik külföldön kaptak keleti vakcinát, azoknak továbbra is folyamatosan tesztelniük kell magukat, ha szolgáltatásokat vennének igénybe az országban.

Nem minden vakcina után jár az osztrák Zöld Kártya, amellyel kávéházba, étterembe, szállodába vagy uszodába lehet majd menni Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelezte, csak az Európai Unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el. Azoknak, akiket külföldön oltottak be, keleti vakcinákkal, azknak továbbra is negatív tesztet kell bemutatniuk, ha a fenti helyek valamelyikére akarnak menni az országban – írja a Kleinezeitung.at.

Az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját fogadta el, csak az ezekkel oltottaknak jár automatikusan az osztrák védettségi igazolás.

FRISSÍTÉS: Szerdától már egy keleti vakcinát is elfogadnak!

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter ezzel kapcsolatban az APA hírügynökségnek kijelentette, hogy nem javasola az újraoltást azoknak, akik keleti oltóanyagot kaptak, mert mert nincs elég tudományos adat az újraoltás egészségügyi hatásairól - így egyelőre ők is teszttel kell hogy igazolják magukat Ausztriában, ha étterembe, kávézóba akarnak menni, vagy más szolgáltatásokat vennének igénybe.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?