33 °C Budapest

Címke: nettóbér (17 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 13. 14:22

Kiderült: ennyit keresnek az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai

Ötszázezer forintot visznek haza az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai- tudta meg a Bors. Ezért a pénzért persze reggeltől estig keményen dolgoznak, hangsúlyozza ki a lap, de arról nem ír, hogy ez az összeg bruttó vagy nettó jövedelem-e. Bruttóként számolva több mint 50 ezerrel keresnek többet a szereplők a magyar átlagjövedelemnél, ami 223 ezer forint.

Pénzcentrum | 2013. február 21. 10:09

Megdöbbentő! Öt éve nem volt ekkora reálbércsökkenés

Mindössze 2 százalékkal nőttek tavaly a nettó átlagkeresetek (a családi adókedvezmény nélkül), ami az 5,7 százalékos múlt évi infláció mellett azt jelenti, hogy 3,4 százalékkal kevesebbet értek a bérek, mint 2011-ben. Öt évvel ezelőtt volt ehhez hasonló mértékű reálbércsökkenés - emlékeztet a Portfolio.hu. Bár az átlagos bérszínvonalat erőteljesen lefelé módosítja a közfoglalkoztatottak alacsony keresete, figyelemre méltó, hogy a versenyszférában is csökkent a bérek vásárlóértéke, átlagosan 1,2 százalékkal.

Pénzcentrum | 2010. június 9. 14:00

László Csaba: kérdőjelek sokasága az adómódosítások körül

Fontos, az ország gazdaságát előremozdító lépéseket is tartalmaz a kormány tegnap bejelentett intézkedési terve, de kérdéses, hogy a 29 pont mindegyike megvalósítható-e, és sikerül-e a kívánt hatást elérni a központi irányításnak - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak László Csaba korábbi pénzügyminiszter, a KPMG adópartnere.

Pénzcentrum | 2010. június 7. 17:20

Így adóznál a Fidesz új tervei szerint

A kormány legújabban kiszivárgott adómódosítási elképzelései 15-20%-os egykulcsos adóról szólnak. Ezen felbuzdulva a Portfolio.hu gyors számításokat végzett a hétvégén először kiszivárgott 16%-os egykulcsos adóterhelésről.

Pénzcentrum | 2010. március 19. 09:32

Figyelj az adójóváírásodra! Sok pénz múlhat rajta

Sok adózó az összességében csökkenő személyi jövedelemadó-terhek ellenére azonos bruttó kereset mellett is alacsonyabb nettóval szembesült idén év elején - írja mai számában a Világgazdaság. A jelenség oka, hogy az alacsonyabb jövedelmi kategóriákban a nettóbér arányában jelentős mértékű adójóváírás nem automatikusan jár a munkavállalóknak.

Pénzcentrum | 2010. február 16. 16:02

Szuper a nettód? Íme a 10 leggyakrabban kalkulált összeg

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Pénzcentrum.hu elindította nettóbér kalkulátorát, amely az "Adózás" rovatban a vezető hír alatt található. A szupernettó számítás már az első napon sok olvasónak felkeltette az érdeklődését, akik több mint ezer kalkulációt végeztek.