2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Aggódik Szlávik János: külföldről újra behurcolhatják a járványt


Az utazások kapcsán magunknak kell eldöntenünk, mennyire félünk külföldre menni. Szlávik János szerint nem lehet kizárni azt sem, hogy külföldről újra egyre több ember hozza be a vírust.

Az ATV Start című műsorában beszélt a koronavírus-helyzetről Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, dr. Szlávik János. A szakember szerint a külföldi utazások esetében az embereknek maguknak kell eldönteniük, mennyire félnek, ez alapján pedig, hogy elutaznak-e külföldre nyaralni. Ugyanakkor az emberek többsége még mindig betartja a járvány idején hozott szabályokat és ajánlásokat, ezzel pedig jelentősen csökkenhet annak az esélye, hogy újra megugrik a fertőzések száma.

Szlávik szerint mivel Magyarország nem elszigetelt ország, nem lehet kizárni azt sem, hogy külföldről újra egyre több ember hozza be a vírust. Felhívta a figyelmet arra, hogy a napi 5-10 regisztrált esetszám csalóka, mivel a nem regisztrált esetekkel együtt ez a szám akár 100 is lehet. Szlávik szerint a téli hónapokban újra problémát jelenthet, hogy a koronavírussal fertőzött betegeket megkülönböztessék az influenzában szenvedőktől.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS