11 °C Budapest
Hihetetlen: még akár ezekre a káresetekre is érvényes a lakásbiztosításod!

Hihetetlen: még akár ezekre a káresetekre is érvényes a lakásbiztosításod!

2018. október 2. 19:01

Tíz speciális biztosítási helyzetet tártak a megkérdezettek elé egy friss felmérésben, akiknek meg kellett mondaniuk, hogy szerintük térítené-e a biztosító a felmerült költségeket a szerződés alap vagy kiegészítő fedezete alapján.

Az emberek 31 százaléka nem is tudott válaszolni a feltett kérdésekre, de a "legjobban teljesítő" káreseményről is csak a válaszadók 42 százaléka tudta, hogy bizony vonatkozhat rá a lakásbiztosítás. További érdekesség, hogy az átlagnál éppen csak pár százalékkal teljesítettek jobban azok, akik rendelkeznek biztosítással - derül ki a Groupama Biztosító országos lakásbiztosítási kutatásából.

Nézzük sorban, hogy az alábbi elképzelt esetekről a válaszadók hány százaléka tudta, hogy egy lakásbiztosítás alap vagy kiegészítő fedezete is nyújthat anyagi segítséget!

  • Egy villámcsapás miatt megsérült gázkazánt az EU-s követelmények miatt már csak korszerűbbre lehet kicserélni, ez többlet költséggel jár: 42 százalék.
  • A kertben parkoló autóra ráesik egy cserép a házunkról, és betörik a szélvédője: 36 százalék.
  • Zárt és magas kerítésen bejutva idegen személy elviszi a kerti bútort: 35 százalék.
  • Villámcsapás során nem csak a számítógép ment tönkre, hanem a családi fotók is eltűntek, melyet egy adatmentő cég helyre tud állítani: 30 százalék.
  • Ónos eső miatt jéggé fagyott növényzet kidőlve összetöri a kerti sütőt: 26 százalék.
  • A gyerek biciklivel komoly kárt okoz egy értékes autó karosszériájában: 24 százalék.
  • A család Balatonra utazik és az autó zárható tetőcsomagtartójáról ellopták a felszerelt kerékpárt: 18 százalék.
  • Az összetört akváriumba újra kell a halakat telepíteni, és az akvárium üvegét pótolni: 16 százalék.
  • Az iskolás gyerekünktől az iskolában idegen elkövető ellopta a hátizsákot és kabátot: 14 százalék.
  • Kórházi ápolás során, a kórházból ellopták a bevitt váltóruhánkat: 13 százalék.

"Az, hogy a magyar otthonok háromnegyede biztosítva van, nagyon jó arány. Ezen felül az embereknek mélyebben kellene ismerniük a szerződésük részleteit ahhoz, nehogy százezrekkel rövidítsék meg magukat. Mi most direkt olyan esetekre hívtuk fel a figyelmüket, amelyek bárkivel előfordulhattak, mégis csak kevesen tudták, hogy járhat ilyenkor is kártérítés. A kutatásunkból kiderült, sokaknak újdonság, hogy az ingóságok javíttatását vagy pótlását akkor is fizethetjük, ha az ingatlan falain kívül történt a káreset. Érdemes tehát újra elővenni és átolvasni a lakásbiztosítást, hogy tudjuk, miben számíthatunk a biztosító segítségére"- mondta el Kádár Péter, a Groupama Biztosító termékmenedzsment igazgatója

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?