180 millió ment a süllyesztőbe: sokan bedőltek a trükkös biztosítási ügynöknek

180 millió ment a süllyesztőbe: sokan bedőltek a trükkös biztosítási ügynöknek

2017. február 11. 14:33

180 millió forint értékben követett el biztosítási csalást egy férfi, aki egy biztosító ügynökeként euró alapú életbiztosításokat kötött. Mutatjuk, a módszerét.

Egy biztosítótársaság terhére elkövetett, több mint 180 millió forintos csalás miatt emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség. Egy férfi 2009 nyarától volt az ügyvezetője egy társaságnak, amely biztosításközvetítői tevékenységgel foglalkozott. Októberben kötött megbízási szerződést egy biztosítóval euró alapú életbiztosítási termékének közvetítésére. Azt tervezte, hogy a biztosítót megtévesztve jelentős összegű biztosításközvetítői jutalékot szerez meg jogosulatlanul. Hamisan azt állította, hogy olyan szerződéses konstrukció keretében közvetíti ki a terméket, amelyben az ő cégének, illetve az azzal megbízási viszonyban álló egyéb cégeknek az alkalmazottai lesznek a biztosítottak.

Ők azt a tájékoztatást kapták, hogy kedvezményként két éven át a vádlott közvetítő cége fizeti helyettük a biztosítás díját. A jutalék kifizetéséhez szükséges időre a cég be is fizette az esedékes díjakat, de utána semmilyen díjfizetés nem történt. A szerződéshez szükséges, még kitöltetlen iratokat a biztosítottak jóhiszeműen, átolvasás nélkül írták alá. A vád szerint a férfi cége 2009 októbere és 2010 augusztusa között 156 emberre kötött életbiztosítást, és több mint 180 millió forint jutalékot vett fel jogosulatlanul.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20