Tűz, víz, betörő: mitől féljünk a legjobban?

2011. június 24. 16:02

Tűz, betörés, árvíz, beázás, villámcsapás fenyegeti értékeinket, a védekezés viszont nem olcsó mulatság. A természet vagy az ember tud nagyobb kárt okozni, villámhárítóra vagy új zárakra érdemes költenünk? A különböző káresemények bekövetkezésének gyakoriságát ismerve mérlegelhetjük, hogy mi ellen érdemes védekeznünk.

Tűz, betörés, árvíz, beázás, villámcsapás fenyegeti értékeinket, a védekezés viszont nem olcsó mulatság. A természet vagy az ember tud nagyobb kárt okozni, villámhárítóra vagy új zárakra érdemes költenünk? A különböző káresemények bekövetkezésének gyakoriságát ismerve mérlegelhetjük, hogy mi ellen érdemes védekeznünk.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adatai szerint a környezeti károk közül 2010-ben a vihar okozta a legtöbb kárt: Magyarországon összesen kétszázezer bejelentett viharkárt regisztráltak a biztosítók a nyári időszakban. A magyarországi biztosítási piacon évről évre egyre nagyobb kárt okoznak a természeti csapások: van olyan biztosító, amely a 2010-es "viharszezonban" 12 milliárd forintot fizetett ki ügyfeleinek. A káresemények 58 százaléka valamilyen meteorológiai okra vezethető vissza.>>folytatás>>


A viharok okozta károk után második helyen a vízkár szerepel. Az AEGON biztosító adatai szerint 31 százalékát teszik ki ezek az események az összes bejelentésnek. Betörések és lopások következtében ehhez képest csak 3,5 százalékban kerül biztosítási összeg kifizetésre. A tűzkárok száma ennél is elenyészőbb, az esetek csupán 0,9 százaléka ilyen jellegű.

 


A természeti erők ellen nehéz védekezni, vihar esetén otthonunkban lévő elektronikai eszközök áramtalanításával viszont megelőzhetjük azok károsodását. Minden évben megsokszorozódik a betörések száma a nyári szabadságok idején. Százszázalékos biztonság nem létezik, de néhány óvintézkedéssel megnehezíthetjük a betörők dolgát.

9+1 praktikus tanács, amivel csökkenthető a betörés kockázata


A betörés és a viharkárok mellett a tűzesetek okozzák a legtöbb kárt a magyar ingatlanokban. A legtöbb tűzesetet figyelmetlenség okozza, amelyek könnyen kivédhetőek lennének nagyobb odafigyeléssel. A tűzhelyen felejtett zsiradék például az egyik leggyakoribb oka a lakástüzeknek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának adatai szerint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarországon közel 20 ezer esetben riasztják a tűzoltókat évente, ebből 6 ezer alkalommal lakóházban keletkezett tűzet kell eloltaniuk. Családok teljes vagyona tud odaveszni egy nagyobb tűzben. Számosságát tekintve tehát nem jelentős, de a legnagyobb károk a tűzek során keletkezhetnek.

 

 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20