20 °C Budapest

Tűz, víz, betörő: mitől féljünk a legjobban?

2011. június 24. 16:02

Tűz, betörés, árvíz, beázás, villámcsapás fenyegeti értékeinket, a védekezés viszont nem olcsó mulatság. A természet vagy az ember tud nagyobb kárt okozni, villámhárítóra vagy új zárakra érdemes költenünk? A különböző káresemények bekövetkezésének gyakoriságát ismerve mérlegelhetjük, hogy mi ellen érdemes védekeznünk.

Tűz, betörés, árvíz, beázás, villámcsapás fenyegeti értékeinket, a védekezés viszont nem olcsó mulatság. A természet vagy az ember tud nagyobb kárt okozni, villámhárítóra vagy új zárakra érdemes költenünk? A különböző káresemények bekövetkezésének gyakoriságát ismerve mérlegelhetjük, hogy mi ellen érdemes védekeznünk.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adatai szerint a környezeti károk közül 2010-ben a vihar okozta a legtöbb kárt: Magyarországon összesen kétszázezer bejelentett viharkárt regisztráltak a biztosítók a nyári időszakban. A magyarországi biztosítási piacon évről évre egyre nagyobb kárt okoznak a természeti csapások: van olyan biztosító, amely a 2010-es "viharszezonban" 12 milliárd forintot fizetett ki ügyfeleinek. A káresemények 58 százaléka valamilyen meteorológiai okra vezethető vissza.>>folytatás>>


A viharok okozta károk után második helyen a vízkár szerepel. Az AEGON biztosító adatai szerint 31 százalékát teszik ki ezek az események az összes bejelentésnek. Betörések és lopások következtében ehhez képest csak 3,5 százalékban kerül biztosítási összeg kifizetésre. A tűzkárok száma ennél is elenyészőbb, az esetek csupán 0,9 százaléka ilyen jellegű.

 


A természeti erők ellen nehéz védekezni, vihar esetén otthonunkban lévő elektronikai eszközök áramtalanításával viszont megelőzhetjük azok károsodását. Minden évben megsokszorozódik a betörések száma a nyári szabadságok idején. Százszázalékos biztonság nem létezik, de néhány óvintézkedéssel megnehezíthetjük a betörők dolgát.

9+1 praktikus tanács, amivel csökkenthető a betörés kockázata


A betörés és a viharkárok mellett a tűzesetek okozzák a legtöbb kárt a magyar ingatlanokban. A legtöbb tűzesetet figyelmetlenség okozza, amelyek könnyen kivédhetőek lennének nagyobb odafigyeléssel. A tűzhelyen felejtett zsiradék például az egyik leggyakoribb oka a lakástüzeknek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának adatai szerint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Magyarországon közel 20 ezer esetben riasztják a tűzoltókat évente, ebből 6 ezer alkalommal lakóházban keletkezett tűzet kell eloltaniuk. Családok teljes vagyona tud odaveszni egy nagyobb tűzben. Számosságát tekintve tehát nem jelentős, de a legnagyobb károk a tűzek során keletkezhetnek.

 

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?