25 °C Budapest

Tűz volt Fábry barátjánál! Nem akar fizetni a biztosító

2011. január 5. 18:02

Porig égett a műhelye, így tízmilliókat érő tárgyakat és pénzben nem mérhető értékeket veszített el Fábry Sándor egyik legjobb barátja, Wahorn András. A Bors szerint a művésznek rengeteg személyes emléktárgya is odalett, szinte újra kell kezdenie az életét.

Wahorn András érzései a megmagyarázhatatlan felszabadultság, a veszteség felett érzett elkeseredés valamint a beletörődés között hullámoztak, miután december 29-én teljesen kiégett a műhelye Mezőszemerén.

 

Csak üszkös romok maradtak a műhelyből és Wahorn életművének jelentős részéből (Fotó: Bors, Végh István)


"Egyszer csak lecsapódott a biztosíték, de először nem gondoltam semmi rosszra, mert ez itt nem meglepő dolog. Csak az volt gyanús, hogy nem lehet újra felnyomni a kapcsolót. Mivel először gatyában és papucsban próbálkoztam a -20 fokban, visszamentem a házba, és felöltöztem. Akkor vettem észre, hogy füst szivárog a műhelyből. A lángok egy pillanat alatt ellepték a 25 négyzetméteres helyiséget. A szomszédommal vödrökkel kezdtük oltani, nemsokára megérkeztek a tűzoltók, de már ők sem tehettek semmit. Minden odaveszett" - meséli a szörnyű élményt Wahorn.

Korábban: Kiderült! Erre mennek el Fábry Sándor milliói

Az elpusztult épületnél is értékesebbek voltak a művész műhelyben tárolt alkotásai. Körülbelül 40 festmény lett oda, melyek becsült értéke darabonként félmillió forint. Több szobor, fémek, műanyagok, bőrök és szerszámok váltak a lángok martalékává. Az emberöltő alatt összegyűjtött tárgyakból egy halom fekete kupac maradt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A művész elmondta, hogy nagyon magas értékre biztosította a házát, de úgy fest, hogy nem akarnak neki kártérítést fizetni.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 6. 10:39
Egy több tévécsatornával is rendelkező magyar médiaszolgáltató BudaPestTV és/vagy PestBudaTV néven t...
Holdblog  |  2024. május 6. 09:02
Mindegy, hogy tarka párologtató medencékkel tesszük tele a sivatagokat vagy a Föld mélyére megyünk a...
Bankmonitor  |  2024. május 5. 12:50
Lássuk a legfontosabb pénzügyi aktualitásokat, melyek a mögöttünk álló egy hétben megjelentek a Bank...
Buxelliott  |  2024. május 4. 09:56
Az OTP elemzésben látható bullish kép a magyar tőzsdeindex képében is megmutatkozik, nyilvánvalóan n...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem