Sokba kerül, ha nem kötsz

Pénzcentrum
2007. július 23. 13:40

Sorbanállás az orvosi ügyeletben, pénz átutaltatása hazulról, gondtalan fürdőzés helyett idegeskedés akár csak egy csuklóficam miatt - ismerős? Egyes felméresek szerint a magyarok mindössze 40%-a köt utazási biztosítást külföldi nyaralása előtt, pedig egy nem kívánatos, rendkívüli helyzetben a megfelelő biztosítással nagyon sok pénzt és idegességet meg lehet takarítani - ráadásul európai viszonylatban a magyar biztosítási díjtételek nem is drágák.

Külföldön sokszor a legegyszerűbb probléma megoldása (akár csak egy rövid orvosi konzultáció) is súlyos tízezrekbe kerülhet, nem beszélve az esetlegesen szükséges komolyabb beavatkozásokról, ráadásul a biztosítók assistance szolgálatai minden segítséget meg tudnak adni, jól ismerik az adott ország viszonyait, éppen ezért nem érdemes kockáztatni - mondta Csedő Zoltán, a Duna House Biztosításközvetítő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. vezetője. Előfordulhat az is, hogy biztosítás - vagy megfelelő anyagi fedezet - hiányában nem is látják el a beteget. Amennyiben - ne adj isten - kórházi ellátás is szükségessé válik, a számla nagyon gyorsan több ezer euróra rúghat, amit nem biztos, hogy saját erőből ki tud majd fizetni a beteg, vagy hozzátartozói.

A legújabb elemzések szerint azok akik utazási biztosítást kötnek, ma már nem elsősorban az olcsóságot, hanem a minél komplexebb szolgáltatásokat keresik. Csedő szerint éppen ezért érdemes a biztosítóktól független tanácsadókhoz fordulni a legkedvezőbb ajánlatot keresik meg az Ügyfél számára a piaci kínálatból.

A biztosítók folyamatosan próbálnak alkalmazkodni az egyre növekvő piaci igényekhez, ma már egyre többen keresik a különbőz extrém-sportokhoz kapcsolódó biztosítási termékeket, sőt, néha egészen speciális kérések is elhangzanak a szerződés megkötésekor. Mindenesetre a Duna House tapasztalatai alapján az "átlagutazó" számára az egyik legfontosabb szempont a magyar nyelvű assistance szolgáltatás megléte, valamint a minél nagyobb szolgáltatáskínálat: a legnépszerűbb termékek magukban foglalják az esetleges hazaszállítás költségeit is, de pl. poggyászkárra is kiterjedhetnek.

Az utasbiztosítások árai nem magasak - egy hetes időtartamra, Európában tartható célállomásra egy 18-65 év közötti személynek 2-4000 forint közötti összeget kell fizetnie, attól függően, milyen szolgáltatáscsomagot választott. Valamivel emelkednek a díjak, ha például Tunéziába készül az utazó: ebben az esetben 3-6000 forint közötti díjtételek közül lehet választani, hasonlóak a díjtételek mondjuk egy egyiptomi célállomás vagy az Egyesült Államok esetén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem marad az utazó biztosítás nélkül akkor sem, ha például Jamaica partjainál szeretne búvárkodni: ebben az esetben egy 30 éves ügyfélnek egy hétre kevesebb, mint 9000 forintot kell fizetnie a legbővebb szolgáltatáscsomagért.

Érdemes tudni azt is, hogy - bár sokan úgy gondolják - az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártya messze nem nyújt minden esetben megoldást, könnyen előfordulhat, hogy az általunk felkeresett intézményben például el sem fogadják, hanem egy másik intézménybe küldenek valamint önrészt is kérhetnek - ellentétben a biztosítással, melynek megléte esetén nem merülnek fel további költségek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35