5 °C Budapest
Electric car is filling up with electricity

Újabb roham indul ezekért az autókért: csak így védhető ki a benzinkatasztrófa?

2022. április 7. 18:00

Vásárlói rohamra számítanak idén a szakértők az elektromos járművek piacán. A szakértők szerint az e-mobilitást még mindig az alternatív töltőállomások hiánya gátolja. Az EZ 13 országban készített nemzetközi felmérést, aminek az eredményei azt mutatják, hogy várhatóan idén még inkább meg fog nőni az elektromos járművek iránti kereslet. Ezeknek a terjedését leginkább az alternatív töltőállomások hiánya, ami gátolja.

A tanulmányból kiderül, hogy tízből négy potenciális vevő elektromos autót vásárolna idén, illetve, hogy a 78 százaléka a válaszadóknak elsősorban környezetvédelmi okokból választana ilyen típusú járművet. Sőt, több mint a válaszadók fele kötelességének érzi, hogy így is csökkentse a saját ökológiai lábnyomát. A megkérdezettek kétharmada akár felárat is fizetne egy elektromos járműért.

A tanulmány alapján az e-mobilitás előretörését jelentős hátráltatja a jelenleg még kiépítetlen infrastruktúra. Ez az egyik legfőbb érve azoknak, akik még hagyományos meghajtású jármű beszerzése mellett döntenek. A válaszadók meghatározó része szerint nincs elég töltőállomás ahhoz, hogy valaki nyugodt szívvel elektromos alternatívára váltson. A már villanyautó tulajdonosoknak is elsősorban a töltőpontok hiánya és az alacsony töltési sebesség jelenti a legnagyobb problémát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06