5 °C Budapest
Driving on the motorway

Új módszerrel húzzák le a gyanútlan sofőröket a csalók: légy résen, könnyen kifoszthatnak

2022. április 7. 10:30

Az M1-es autópálya parkolójában megpihenő utazókra csaptak le a csalók Mosonmagyaróvár térségében. Trükkös módszerrel vették el a hiszékeny átutazók pénzét.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 2021 novemberének elején indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik az M1-es autópálya 162. kilométerszelvényében lévő pihenőhelyen egy éjszaka alatt, több román átutazó sofőr pénzét vették el - írja a police.hu.

Mindegyik eset ugyanúgy zajlott: a szintén románul beszélő külföldi elkövetők odamentek a sértettekhez, beszélgetést kezdeményeztek a gyanútlan áldozatokkal. A csevegés a munkahelyválasztásról, a kereseti lehetőségekről szólt, majd a látszólag barátságos férfiak a beszélgetés egy pontján megemlítettek egy nagyon kedvező, és hihetetlen nyereménnyel kecsegtető játékot.

A megszólítottak érdeklődve hallgatták a részleteket, majd úgy döntöttek, hogy beszállnak a játékba. Amikor előkerült a tárcából a befektetni kívánt pénzösszeg, a feltételezett elkövetők átvették a pénzt, majd futva elmenekültek.

A rendőrök a néhány hónapig tartó nyomozás alatt számos adatot gyűjtöttek be és elemeztek ki, ennek eredményeként több elkövető személyazonosságára derült fény. Az autópálya környezetében lévő helyek visszatérő ellenőrzésekor figyeltek fel a nyomozók 2022. április 5-én egy gyanús gépjárműre, majd annak ellenőrzését követően négy – egy 50, egy 47, egy 39 és egy 41 éves – román állampolgárságú férfit fogtak el. A rendőrkapitányságon mindannyiukat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmények elkövetését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16