20 °C Budapest
Rochester, 2023. július 31.Az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Ron DeSantis floridai kormányzó a New Hampshire állambeli Rochesterben kampányol 2023. július 31-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes.MTI/EPA/C. J. Gunther

Mi történhetett? Hirtelen visszatáncolt Trump legnagyobb ellenfele

2024. január 22. 09:03

Visszalépett az elnökjelöltségtől Ron DeSantis, Florida kormányzója a republikánus előválasztáson Donald Trumpot támogatja.

Ron DeSantis, Florida kormányzója kiszáll a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelemből - közölte az X-en a politikus, aki Winston Churchilltől idézve azt mondta: a siker nem végleges, a kudarc nem végzetes, az számít csak, hogy legyen bátorság a folytatáshoz. Kijelentette: a republikánus előválasztáson a szavazók többsége újabb esélyt akar adni Donald Trumpnak, így a jövőben őt fogja támogatni. Egyúttal bírálta a másik erős elnökjelöltet, Nikki Haley-t.

Mint a Pénzcentrum is megírta, az első republikánus előválasztást már megtartották Iowa államban, ahol Dunald Trump fölényesen, a szavazatok 51 százalékát megszerezve simán nyert. Ron DeSantis 21 százalékot szerzett, Nikki Haley, a Trump-ellenes tábor jelöltje 19 százalékkal csak a harmadik lett. E hét kedden New Hampshire követekezik, ahol a felmérések szerint DeSantis még az előzőnél is rosszabbul áll, a harmadik helyre futna csak be.

Trump a Guardian szerint megköszönte a támogatást és gratulált DeSantisnak, aki "jó munkát végzett". Nikki Haley pedig azt mondta: „Ő egy jó kormányzó, minden jót kívánok neki. Ezzel együtt most már csak egy fickó és egy hölgy maradt."

Címlapkép: C. J. Gunther, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem