2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Olcsón árulja csúcsborát az Auchan: ezt a palackot keresd a polcokon


Napjainkra teljesen egyértelművé vált, hogy a top minőségű borokért egyáltalán nem kell vagyonokat kifizetni, a különböző hipermarketek, illetve diszkontok polcain ugyanis bőven lehet találni szakértők által is méltányolt darabokat olcsón. Ilyen például a Pierre Chanau Bourgogne AOC 2016-os palack is, mit most az Auchanban lehet megvásárolni 2 800 forintért, és a Művelt Alkoholista szerint abszolút best buy, azaz kiváló vételnek minősül.

Régóta megdőlt már az a mítosz, miszerint minőségi bort csak és kizárólag drágán lehet megvásárolni. A magyarországi hipermarketek, illetve diszkontok ugyanis időről-időre polcaikra raknak olyan, szakértők által is elismert italokat, amik magas minőségűek, az árazásuk azonban egyáltalán nem kirívó. Sőt!

Erre jó példa a Pierre Chanau Bourgogne AOC 2016, amit most 2 800 forintért lehet beszerezni az Auchanban. Jó és olcsó burgundi tehát létezik, és nem csupán a bennfenteseknek hozzáférhető - kezdi facebook bejegyzésében a Művelt Alkoholista, aki azt is megjegyzi hogy ezért a pénzért - ami pinot-ból még hazaiban is csupán belépő árkategóriának számít - egy igazi burgundit kapunk. A szakértő azt is hozzáteszi, hogy az üzlet saját márkás francia borainak sikere két tényezőn múlik: a jó évjáraton, és legalább ekkora hangsúllyal a rövid polcon eltöltött időn. E két kritériumnak pedig maximálisan megfelel a most szóban forgó bor.

Megkapó, fineszes, leköt. Világos a színe, szellős a szövése, mégsem olyan bágyadt, mint a mieink. Fanyar, felnőtt bor. Az illat inkább fűszeres, mint gyümölcsös, intenzív, élénk, friss. Kóstolva nem lágy vagy strukturálatlan; nem is savhangsúlyos, hanem csontszáraz és megfelelően tanninos. Tökéletes egyensúly, mindene a helyén, hozza a remélt élményt. 11 pont (86/100), best buy

- zárja gondolatait a borról Németi Zoltán (Octopus).


(A boríókép illusztráció.)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így spórolnak a tanévkezdésen 10 ezreket az élelmes szülők: érdemes kivárni?
Soka úgy gondolják, tesicuccot, őszi cipőt venni most felesleges.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.