2020. augusztus 8. szombat László

Na ne! Már a magyar boltokban is karácsonyra készülnek


Visszavonhatatlanul közeledik a karácsony: mi sem mutatja ezt jobban, minthogy van olyan áruházlánc, amely már most, a vásárlási csúcsidőszak előtt két hónappal beindította az akciókat. A felkészülés a háttérben persze már régóta zajlik.


Elindították karácsonyi akcióikat az áruházláncok - két hónappal az ünnep előtt. Persze a háttérben már régóta zajlik a tervezés, a szükséges készletek gyártása, megrendelése, szállítása. A hatalmas verseny nem véletlen: egy 2014-es kutatás szerint háztartásonként átlagosan

67 ezer forintot költünk ajándékra,

míg további közel 45 ezer forintot az ünnephez kapcsolódó egyéb kiadásokra.

Megnő a raktár, több embert vesznek fel

Az Extreme Digital arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy karácsonyi vásárlási szezonban három-négyszeresére emelkedik a megrendelések száma, ezek zökkenőmentes teljesítéséhez pedig a raktárban dolgozó emberek - árukiszedők, csomagolók és bevételezők - számát is csaknem megháromszorozzák. Az ünnepi roham miatt egyéb területeken, például az üzletek eladótereiben és az ügyfélszolgálaton is több emberre van szükség: az év végéig összesen 110 ideiglenes dolgozó segít a megrendelések feldolgozásában a vásárlóknak. Erre a bővítésre azért is szükség van, mert az év utolsó hónapjaiban egy termék átlagosan jóval kevesebb időt tölt a raktárban, mint az év bármely más időszakában.

A korábbi évek tapasztalatai szerint a karácsony előtti hetekben olyan jelentősen megnő az áruházlánc forgalma, hogy a cég 4 ezer négyzetméteres alapterületű, 13 méter magas polcrendszerrel felszerelt központi raktárában a szokásos termékmennyiség dupláját, mintegy 160 ezer darab árucikket kell tárolni. Idén egy második, 3200 négyzetméteres ideiglenes raktárat is beüzemeltek.

Az IKEA-ban már a polcokon az ünnepi kollekció

A Pénzcentrum piaci információi szerint a legtöbb áruházlánc jövő héttől, Mindenszentek után kezdi karácsonyi kampányát, várhatóan november elejétől jelenik meg az ünnepi dekoráció, választék. Ugyanakkor már találtunk olyan boltot, ahol elindították az ünnepi promóciót: az IKEA egy hete (október 19-én!) küldött hírlevelet vásárlóinak arról, hogy megérkezett karácsonyi kollekciójuk.

A lakberendezési lánc honlapján már több termékkategóriában (dekorációk, étkezés, textilek, csomagolás, stb.) is kínálja a karácsonyi választékát. Az áruházlánc idén klasszikus és modern karácsonyi kollekcióval is várja a vevőket.

Várjuk olvasóink tapasztalatait is! Ti hol találkoztatok már karácsonyi kínálattal? Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.