2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Jöhet a szaloncukor dögivel, de azért ennyinél ne legyen drágább


A karácsonyi időszakban mintegy 6 milliárd forintért vásárolnak szaloncukrot a magyarok. Egyre többen vannak ráadásul azok, akik a drágább, minőségibb termékek felé fordulnak. Átlagosan a fogyasztók tűréshatára a szaloncukor iránt azonban kilónként mintegy 2000 forint.

Ha a szaloncukrot megnézzük, ott inkább becsléseket tartalmaznak a számok: 3500 tonnás piacról beszélhetünk - mondta el az InfoRádiónak Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke. "Ez összeköszön azzal a kutatási adattal, amely azt mondja, 

hogy egy-egy háztartás egy kiló szaloncukrot vásárol meg

- tette hozzá a szakember. A rendelkezésre álló adatokból egyébként az is kiolvasható, hogy 

a fogyasztók "tűréshatára" a szaloncukor kilóárát illetően mintegy 2000 forint.

Azt is el lehet mondani, hogy míg a mikulásszezonban 4 milliárd forint a költés, addig szaloncukorra 6-ot is kiperkálnak a magyarok. Emellett azt is érdemes megyjegyezni, hogy bár egy-egy termék esetében az árak nem változtak, a szaloncukor piac mégis bővülni tudott, ezt pedig annak köszönhető, hogy egyre többen választják a drágább, minőségibb termékeket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó